avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort + Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort + Partaj

Buna ziua! Am nevoie de cateva sfaturi, va rog. In cele ce urmeaza, voi prezenta situatia mea.

De curand, am primit acasa actiunea de divort intentata de sotia mea impreuna cu alte documente atasate, precum fluturasul meu de salarizare si al ei.
Dupa casatorie, am achizitionat un apartament micut intr-un orasel. Intre timp, am facut un copil , si am luat decizia ca eu sa plec intr-o alta tara, pentru a face mai multi bani, sa ne putem lua un apartament mai mare intr-un oras mai mare.
Am stat 8 ani la munca, am strans banii in cont si am reusit sa luam apartamentul dorit si o masina, mentionez ca intre timp, ea si-a gasit un loc de munca, pe care il are si acum, si s a intretinut impreuna cu copilul, si aproape toti banii produsi de mine s-au strans in banca pt achizitionarea celui de-al doilea apartament.
Dupa 8 ani de zile, m am intors in tara, am cumparat apartamentul, si eu fiind de meserie, am lucrat la el si l am pus la punct. Aparand neintelegerile, sotia mea imi cere divortul iar optiunile propuse de ea pentru partaj sunt urmatoarele: sa raman eu cu apartamentul cel mic si ea cu cel mare si cu masina si sa mi mai dea mie o diferenta, sa donez eu cota parte din apartamentul cel mare copilului si sa ramana ei acolo.
Eu m am gandit ca putem dona amandoi copilului, dar ea vrea clauza de habitat dupa implinirea varstei de 18 ani a copilului. Eu imi doresc masina si unul din apartamente, chiar cel mic, deoarece cel mare ii este favorabil copilului fiind aproape de scoala si intr-un oras mai mare. DEsi ma doare sufletul stiind cat am muncit pentru ap acela, cum este corect a se solutiona acest partaj? Cum trebuie eu sa procedez in aceasta situatie? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 22:54, 8 Iunie 2016
In cazul partajului, bunurile dobandite de soti in timpul casatoriei se impart, de obicei, in cote egale. In cazul dvs, daca nu veti ajunge la o intelegere cu sotia in legatura cu modul de impartire al bunurilor, instanta de judecata va aprecia in acest sens.
In cazul in care nu ajungem la o intelegere, instanta va tine cont de faptul ca din banii stransi de mine s a cumparat apartamentul si de faptul ca eu am muncit la renovarea acestuia? Cum se va face impartirea?
M-ar mai interesa daca este posibil sa donam apartamentul copilului, fara acea clauza de habitat pt sotie. Este posibil ca eu daca las apartamentul cel mare sotiei, sa renunte la pensia alimentara, iar ea sa nu mi mai dea nicio diferenta?
Daca si doamna e de acord orice e posibil Dar faceti acte la notar ca pe promisiuni si pe incredere nu merge.
Daca deja s-au inaintat actele de divort, eu pot parasi domiciliul, fara sa existe repercursiuni?
Nu se pune problema de repercusiuni dacă părăsiți domiciliul. În ce privește partajul, puteți rămâne cu apartamentul mai mic, soția fiind aceea care va trebui să vă achite sulta pentru diferență.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort pe cale amiabila kilip kilip Buna seara, Am o mare problema:am hotarat de comun acord cu sotul meu sa divortam.Momentan locuim intr-un apartament, care este achizitionat in timpul ... (vezi toată discuția)
Divort avatar1979 avatar1979 sotia a intentat actiune de divort, motivul multe discutii contradictorii, dar realitatea esta ca in viata ei a intrat un alt barbat desi ea nu recunoaste, eu ... (vezi toată discuția)
Partaj gomi gomi Sunt in divort............am o fetita de 4 ani care ramane cu mine si impreuna cu al meu sot avem un apartament cu 3 camere si o masina, achizitionate in ... (vezi toată discuția)