avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ce pot face (legal) daca vecinul de deasupra a taiat ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ce pot face (legal) daca vecinul de deasupra a taiat tevile de la caldura pe principiul "ïn casa mea fac ce vreau eu

vecinul de deasupra a taiat tevile de la caldura, dupa ce si-a instalat centrala, iar acuma cel de sub el trebuie sa suporte consecintele: calorifele nu i se incalzes, aerisirea lor nu o poate realiza.

cine si cum poate actiona impotriva vecinului de deasupra?
cel ce a taiat tevile merge pe principiul "casa mea e casa mea si fac ce vreau", si inca nu a reusit nimeni sa intre la el. plus ca are deja (cred) multe, multe dosare pe la politie, pentru diferite amenzi, etc, etc
multumesc
Cel mai recent răspuns: iozsi39 , utilizator 08:24, 25 Noiembrie 2009
faceti o actiune in instanta cu obligatia de a face - de a reface tevile astfel incat sa puteti fi reconectati la instalatie.
faceti si o plangere la politie dar nu cred ca rezolvati...mai bine in instanta.
Sesizati asociatia si in paralel faceti o actiune in instanta.
gabescu a scris:

Sesizati asociatia si in paralel faceti o actiune in instanta.


asociatia o fost sesizata. nu a facut mai nimic, decat actiuni timide de genul "va rugam sa refaceti tevile"si atat
Asociatia il actioneaza in instanta pentru distrugerea proprietatii comune - coloanele si cu obligatia de a le reface. Dumneavoastra puteti de asemenea sa il actionati separat pentru prejudicii aduse de fapta sa si sa ii cereti daune astfel incat data viitoare sa se gandeasca mai bine inainte de a da cu flexul.
La politie se poate face plangerea tot pentru distrugerea proprietatii comune.
Incercati toate variantele (si altele daca se mai gandeste cineva la ele).
Singura solutie legala este actiunea in instanta...cu precizarea solicitari de daune.
Din pacate cu situatii cel putin asemanatoare se confrunta marea majoritate a locatarilor...dupa solutia de instanta procedura este in continuare greoaie,insa asta e...:)

Alte discuții în legătură

Taierea tevilor-parte comuna din apartament calistita calistita Buna ziua Sunt administrator la o asociatie de proprietari. In cdrul asociatiei un proprietar, de la etajul 4/4, a facut debransare totala, taind si partile ... (vezi toată discuția)
Aerisire coloană încălzire FlorinL. FlorinL. Bună seara! Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc care are și etaj tehnic deasupra apartamentului meu pe o suprafață de 40% (casa liftului, ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutor doamna_marian doamna_marian buna ziua . va rog sa ma ajutati intr-o problema locuiesc la etajul 4 din 5 al unui bloc de proprietari, in apartamentul de deasupra mea nu locuieste ... (vezi toată discuția)