avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program flexibil de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program flexibil de lucru

Buna ziua, daca ma poate ajuta cineva cu o lamurire: in cazul in care unitatea doreste sa ofere program flexibil angajatilor, cum se specifica acest aspect in C.I.M?!
E ok urmatoarea varianta:

H. Durata muncii:
1. O normă întreagă, durata timpului de lucru fiind de 8 ore/zi, 40 ore/săptămână.
a). Repartizarea programului de lucru se face după cum urmează 9 ore (ore zi/ore noapte/inegal) flexibil in intervalul 08.00 - 19.00, din care 1 ora reprezinta pauza de masa;

Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 30 Mai 2016
AndradaCristu, utilizator
Cel mai recent răspuns: AndradaCristu , utilizator 14:57, 30 Mai 2016
Intr-o astfel de situatie, durata zilnica a timpului de munca este impartita in doua perioade: o perioada fixa in care personalul se afla simultan la locul de munca si o perioada variabila, mobila, in care salariatul isi alege orele de sosire si de plecare, cu respectarea timpului de munca zilnic.
Deci e incorecta repartizarea programului conform celor scrise mai sus? Cum ar fi varianta corecta? de ex: Repartizarea programului de lucru se face după cum urmează: 9 ore, flexibil in intervalul 08.00-19.00 si fix in intervalul 10.00-17.00 (din care 1 ora reprezinta pauza de masa).
Ultima modificare: Luni, 30 Mai 2016
AndradaCristu, utilizator
Ce intelegeti dvs prin program flexibil ?
flexibil in intervalul 08.00-19.00 -> angajatul isi poate desfasura activitatea in acest interval, si anume, sa inceapa programul de munca de la 8.00, 8.30, 9.00...cu mentiunea de a respecta norma de 8h/zi + 1h pauza de masa
Cam greu de specificat asa ceva.

Puteti incerca astfel :
H. Durata muncii:
1. O normă întreagă, durata timpului de lucru fiind de 8 ore/zi, 40 ore/săptămână.
a). Repartizarea programului de lucru se face după cum urmează:
- perioada mobila : ora de incepere a programului cuprinsa intre 8.00 - 9.00
- program fix : 9.00 - 18.00 , din care 1(o) ora pauza de masa

Alte discuții în legătură

Program de lucru flexibil lanseta270 lanseta270 Incepand cu 1 martie 2012 am semnat o anexa la contractul individual de munca referitoare la mai multe aspecte printre care unul foarte important. Programul ... (vezi toată discuția)
Act aditional modificare program de munca personal turant ursuletroz ursuletroz Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: avem salariati care lucreaza 8 orezi, 40 ore/saptamana. Dorim sa le modificam programul ... (vezi toată discuția)
Dosar salariat manolacheflorentina manolacheflorentina VA ROG FRUMOS SA MA AJUTATI CU UN MODEL DE ACT ADITIONAL LA CIM IN CARE ESTE PREVAZUT PROGRAM FLEXIBIL. AM SALARIATI CU 4 ORE IAR CEI DE LA ITM MIAU SPUS SA ... (vezi toată discuția)