avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... vaduva in strainatate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

vaduva in strainatate

buna ziua, situatia mea este urmatoarea, am fost casatorita cu un cetatean kosovar, dar despartita de el de multi ani, totusi am ramas casatoriti in acte, acum eu doresc sa ma recasatoresc in romania, mentionez ca sunt vaduva de aproximativ un an, cum pot sa ma recasatoresc daca moartea fostului nu este inregistrata in romania iar practic eu inca figurez ca fiind casatorita in fata campetentelor romane, mentionez si faptul ca nu am certificat de deces al sotului.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 22:10, 30 Mai 2016
Nu va puteti casatori atata timp cat apareti in acte cu statut de persoana casatorita. Va trebui sa va adresati autoritatilor straine pentru a intra in posesia unui certificat de deces supralegalizat a sotului dvs, dupa care sa solicitati inscrierea mentiuni de deces a sotului dvs. pe marginea actului dvs.de casatorie. Doar dupa ce obtineti un certificat de casatorie in cuprinsul caruia sa fie inscris decesul sotului la rubrica mentiuni din cuprinsul certificatului va veti putea recasatori.
Buna ziua,
Va trebui sa va adresati autoritatilor unde a decedat sotul dumneavoastra si sa obtineti un certificat de deces.
Va trebui sa traduceti si sa legalizati acel certificat si sa depuneti o copie la Primaria unde v-ati casatorit.
Dupa aceaasta va puteti recasatori prezentand la ofiterul starii civile si copie a cerificatului de deces.
Ultima modificare: Luni, 30 Mai 2016
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Adaug ca in anumite conditii casatoriile de tipul "iti dau banii si iau viza" pot constitui fraude si se pedepsesc penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte pentru a doua casatorie in italia Nna81 Nna81 Buna ziua tuturor! Sunt divortata in Italia de un cetatean italian. As dori sa ma recasatoresc in Italia cu un alt cetatean italian. Credeti ca ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea casatoriei intocmita in belgia kath kath Buna, In anul 2009 m-am casatorit in Bruxelles cu un cetatean roman. Dupa doar doi ani ne-am despartit si un an mai tarziu a urmat si divortul:( in urma ... (vezi toată discuția)
Pot sa ma recasatoresc fara certificatul de divort atata timp cat fostul sot este decedat? dorina66 dorina66 BUNA ZIUA! AM MARE NEVOIE DE AJUTORUL DUMNEAVOASTRA...AM DECIS SA MA RECASATORESC,DAR CAUTAND PRINTRE ACTE NU AM MAI GASIT CERTIFICATUL DE DIVORT.INTRE TIMP ... (vezi toată discuția)