avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie

Buna seara ,
As dori sa va cer un raspuns ,intro problema , legata de o donatie .
Socriii mei au decedat .S-a facut succesiunea ,iar sotul meu a primit a treia parte din avere,ei fiind trei frati( el si doua surori).
Apoi,a decedat si sotul meu.Am facut succesiunea dupa sotul meu si ,din mostenirea sa de la parinti , mie mi-au revenit 3/8 , iar fiului nostru , 5/8.
Una dintre cele doua surori ,aflata in Germania, vrea sa doneze partea ei,sorei sale si unicului nostru fiu( deci,urmasul sotului meu ).Va intreb : Poate face aceasta donatie,fara ca eu-ca sotie a fratelui ei- sa fiu de fata ? Trebuie neaparat sa fiu si eu acolo,la aceasta donatie , a partii din mostenire,de la parintii sotului meu si al lor ? Se reia impartania si va trebui sa fiu si eu acolo , ca mostenitoare a sotului meu , alaturi de fiul meu? ( cu care defapt sunt in relatiile cele mai bune ! )
Actele se vor incheia de parte de localitatea in care traim noi,dar , daca va trebui , mergem,


Cu multe miultumiri !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:59, 31 Mai 2016
dvs nu, insa cei care primesc donatie si cel care doneaza trebuie sa fie prezenti. Donatia se face in forma autentica.
Vreau sa va spun ca succesiunea dupa defuncata ,ea soacra ,avea loc in aceeasi zi , cand scumnata dim Germania a facut donatia ,insa aceasta nu a fost luata in aconsiderare de notar,pentru intabulare , deoarece s-a uitat sa se faca si actele de ACCEPTARE a donatiei,de catre sotul meu si sora,care primea si ea aceasta donatie . Deci sotul meu nu apucase sa se intabuleze pe partea lui de la parintii sai. Normal,sora din Germania,inca nu avea ce sa doneze,la ora aceea .
Acum,abia acum trebuie dezbatuta succesiunea dupa parintii sotului .
Asta va intrebam . Daca trebuie sa merg si eu acolo.
Socriii mei au decedat .S-a facut succesiunea ,iar sotul meu a primit


Apoi,a decedat si sotul meu.Am facut succesiunea dupa sotul meu si ,din mostenirea sa de la parinti , mie mi-au revenit 3/8 , iar fiului nostru , 5/8.


Acum,abia acum trebuie dezbatuta succesiunea dupa parintii sotului .


Vreau sa va spun

Nu prea reusiti :)
In orice caz, daca fiul dvs e major, nu trebuie sa stati langa el cand accepta o donatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum îi pot dona surorii mele jumătatea mea de moștenire de la părinți? Ionuț Cosmin Ionuț Cosmin Buna ziua. Cum pot dona surorii mele jumatatea mea de mostenire de la parinti? Mentionez ca doar unul dintre ei a decedat. Multumesc frumos (vezi toată discuția)
Testament sau donatie? GeaninaC GeaninaC Buna ziua, am cateva intrebari despre o situatie cam incurcata, multumesc mult oricui imi poate da raspuns la intrebarile mele. Am plecat din tara in 2008 ... (vezi toată discuția)
Vanzare pamant de catre coproprietar, cu proprietar decedat Crissy13 Crissy13 Buna ziua . Mama mea doreste sa vanda un pamant la care proprietar in acte e trecut tatal meu ,decedat cu ani in urma. Ca sa vanda pamantul ,trebuie neaparat ... (vezi toată discuția)