avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata concediu de odihna

Buna ziua,
As dori o informatie: daca beneficiez de concediu medical pana la sfarsitul anului, zilele de concediu de odihna ce mi se cuvn, trebuie sa-mi fie platite de angajator in luna decembrie?
(Mentionez ca concediul medical va continua si in 2017.)
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:04, 31 Mai 2016
Compensarea in bani a zilelor de CO neefectuate este psoibila numai la incetarea contractului individual de munca, potrivit art.146 alin.3 C.mun.

Potrivit art.145 alin.4 C.mun., la stabilirea duratei concediului de odihna anual, perioadele de incapacitate temporara de munca si cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal si concediului pentru ingrijirea copilului bolnav se considera perioade de activitate prestata.

Astfel, concediul medical nu afecteaza numarul de zile de concediu de odihna la care au dreptul salariatii in fiecare an.

De asemenea, in cazul in care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau partial, concediul de odihna anual la care avea dreptul in anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei in cauza, angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual, conform art.146 alin.2 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca lyly64 lyly64 Buna seara, Va rog, cand o persoana a intra in concediu medical cod indemnizatie 08 (sarcina si lauzie) din data de 19.12.2016, mai beneficiaza de concediu ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna elenaburuiana elenaburuiana Sotul meu este profesor, a fost de conncediu pentru incapacitate temporara de munca 1 an si 6 luni. A reluat serviciul la 3 mai 2016 , va rog sa-mi spuneti ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna dupa concediu medical Liviu Soare Liviu Soare In urma operatiei de cancer am primit 365 zile de concediu medical cu posibilitatea prelungirii cu inca 180 de zile prin comisie medicala . Dupa aceste ... (vezi toată discuția)