avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare

as dori sa stiu in ce conditii se poate angaja un moldovean din Republica Moldova
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:06, 31 Mai 2016
Se poate angaja in Romania in baza unui aviz de angajare.

Aviz de angajare pentru lucratorii permanenti - documente
[ link extern ]



Dar daca cetateanul moldovean are si cetatenie romana,atunci acestuia nu i se poate aplica acelasi regim la angajare ca si oricarui roman care doreste sa se angajeze?
In aceasta situatie se poate angaja ca si orice cetatean roman.

Mai sunt si alte exceptii in baza carora se poate angaja fara aviz de angajare. De exemplu, daca detine permis de sedere sau daca accesul liber pe piaţa muncii din România este stabilit prin tratat încheiae de România cu Rep.Moldova etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am angajat un cetatean din republica moldova pe o ... SERVIZI ASSOCIATI SERVIZI ASSOCIATI Buna ziua. Am angajat un cetatean din Republica Moldova pe o perioada de 4 luni, respectiv de la 01.09.2021 pana 31.12.2021 conform Legii 200/10.09.2020, in ... (vezi toată discuția)
Cum inregistrez in revisal angajarea unui cetatean moldovean ... anyimpex50@gmail.com anyimpex50@gmail.com cum inregistrez in REVISAL angajarea unui cetatean moldovean care are permis de sedere cu scop de munca? (vezi toată discuția)
Angajare cetatean ucranian alsantcalsan alsantcalsan Buna ziua. Stiti cumva care sunt demersurile pentru angajarea unui cetatean ucrainian care nu are permis de sedere sau de munca ? M-ar interesa institutile la ... (vezi toată discuția)