avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nelamuriri privind apometrele
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nelamuriri privind apometrele

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Am cumparat de curand o garsoniera si am cateva nelamuriri din punct de vedere legal. In imobil s-a hotarat de catre administrator sa se puna apometre cu citire radio ( sa se poata citi de la usa) Administratorul imobilului nu este tocmai o persoana ok , facand totul asa cum vrea el si avand nenumarate plangeri la politie. Inca de cand am cumparat m-a amenintat intr-un fel ca , daca nu imi pun aceste apometre voi plati mai mult si nu va tine cont de citirea apometrelor existente si perfect functionale pe care le am in acest moment. Si asa s-a intamplat luna aceasta pt o garsoniera de 18mp, m-a pus 11 metri cubi la apa calda si 8 la apa rece,chiriasul dand citirea lor lunar ( mentionez ca, garsoniera este inchiriata). Nu sunt singura care nu am aceste apometre cu citire radio, si nici nu vreau sa pun. Intrebarea este urmatoarea: ma obliga vreo lege sa le schimb atata timp cat apometrele actuale sunt in garantie? sau eventual imi pot monta unele noi dar nu cu citire radio si ii pot prezenta acel certificat de garantie al apometrului. In aceste conditii administratorul este obligat sa tina cont de citirea apometrelor? Administratorul este o persoana cu care, nu te poti intelege si nici vb civilizat. O alta intrebare ar fi: ma obliga vreo lege sa i dau administratorului copie dupa contractul de vanzare cumparare, buletin si procura de administrare a garsonierei eu fiind administrator al acestei garsoniere?
Va multumesc frumos
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iunie 2016
elga50, moderator
Cel mai recent răspuns: mihai2583 , utilizator 10:35, 7 Ianuarie 2019
Nu va obliga nicio lege sa montati un anumit tip de apometru si nici asociatia nu poate hotari montarea unui anume model atata timp cat apometrele sunt verificate metrologic.
La achizitionarea unei locuinte proprietarul trebuie sa prezinte o copie a actului de proprietate pentru cartea de imobil. procura de administrare nu trebuie sa o dati. Iar actele se dau presedintelui AP si nu administratorului. Discutati cu presedintele si nu cu administratorul.
Va multumesc pentru raspuns. Din pacate in acel imobil administratorul taie si spanzura, el este si presedinte si administrator , presedintele nu are nici un cuvant de spus... asa este la noi ...din pacate
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Presedintele a fost votat de catre proprietari in adunarea generala
Tot proprietarii ,daca apreciaza ca presedintele nu exercita cu respect si cu buna credinta obligatiile asumate detin competenta sa il inlocuiasca
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@dianaghita,
Hotararea de a monta apometre cu citire prin radio nu a luat-o administratorul ci proprietarii in adunarea generala. Hotararea odata luata statutar este obligatorie pentru toti proprietarii cgiar si pentru cei care au fost impotriva sau nu au participat la luarea hotararii. O hotararea a adunarii generale poate fi contestata in instanta conform legii 230/2007.

Faptul ca s-a hotarat montarea acestor apometre este in beneficiul tuturor. Proprietarii nu vor mai fi deranjati luna de luna cu citirea de catre adminstrator. apometrele se citesc prin radio toate in aceeasi zi cu citirea facuta de furnizor, eliminandu-se astfel diferentele de apa datorate decalajelor de citire. Nu o sa mai aveti de ce sa fiti nemultumit ca vi s-a pus la plata 11 m.c. apa calda si 8 de apa rece pentru ca o sa vi se puna la plata atat cat se va citi clar odata cu toate celelalte apometre din bloc.

Asa cum s-a spus mai sus, proprietarul este obligat sa depuna la asociatie copia actelor de proprietate atunci cand cumpara locuinta. Apoi orice persoana locuieste in apartament mai mult de 15 zile trebuie trecut la plata cheltuielilor pe numar de persoane iar datele tuturor persoanelor din apartamente trebuiesc consemnate, pe baza actelor de identitate, in cartea de imobil ce se tine la asociatie in colaborare cu organele de politie.

Daca vreti sa discutati cu cei din conducerea asociatiei, sa cereti explicatii asupra listelor de plata...., trebuie sa faceti demonstratia ca sunteti proprietar, chirias sau imputernicit al proprieatrului. Dovada o faceti cu acte, asa ca trebuie sa prezentati asemenea acte la asociatie. Altfel vine orice cetatean la asociatie si vrea sa i se dea explicatii despre apartamentul x sau y. Nu este nimeni obligat sa raspunda necunoscutilor, ba dimpotriva, chiar nu este voie ca administratorul sau presedintele sa dea datele ori sa discute situatia unui apartament cu oricine intreaba.

Adriantot a scris:

@dianaghita,
Hotararea de a monta apometre cu citire prin radio nu a luat-o administratorul ci proprietarii in adunarea generala. Hotararea odata luata statutar este obligatorie pentru toti proprietarii cgiar si pentru cei care au fost impotriva sau nu au participat la luarea hotararii.


Adunarea generala poate decide doar obligativitatea utilizarii apometrelor. Nu si tipul lor..

Alte discuții în legătură

Diferente de apa rece Nicoadi Nicoadi Buna ziua! Cum se calculeaza diferentele de apa rece inregistrate si distribuirea sumelor de plata aferente la un bloc dintr-o asociatie de proprietari ? Am ... (vezi toată discuția)
Apometre cu citire radio probleme montaj Nexus11 Nexus11 Apometre cu citire radio Dorim sa montam (cel putin o parte dintre noi) apometre de citire de la distanta pentru a putea reduce din pierderile de apa ce ... (vezi toată discuția)
Schimbare apometru MaBo8 MaBo8 Buna ziua, Asociatia de proprietari a luat hotararea de a schimba apometrele si sa puna un model cu citire de la distanta. Eu nu am putut schimba apometrul ... (vezi toată discuția)