avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul muncii

Buna ziua ,
Va rog frumos sa imi dati un raspuns ptr urmatoarea situatie :
Am 48 de ani,si o vechime in munca de 22 de ani. De 2 ani lucrez in mediul privat.Cat priveste dreptul la concediul de odihna , angajatorul poate sa imi ofere doar cele 20 de zile ,minim obligatorii ? Nu se tine cont de vechimea ce o am in campul muncii?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: cristiioan , utilizator 14:37, 2 Iunie 2016
Daca la nivelul angajatorului s-a stabilit, prin c.c.m.aplicabil, prin regulamentul intern ori prin c.i.m. - acordarea concediului de odihna pe transe de vechime in munca(in functie de vechime in munca a salariatilor), atunci la stabilirea duratei concediului de odihna la care au dreptul salariatii se va tine seama de intreaga vechime in munca a acestora.

In lipsa unor dispozitii contrare, durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.
Multumesc pentru raspuns !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

zile deconcediu Gheorghe Nechitoaie Gheorghe Nechitoaie Am 16 ani de munca la aceiasi firma fara intreruperi si nu stiu cate zile de concediu mi se cuvin pe an (vezi toată discuția)
Concediu de odihna in functie de vechimea in munca Gheorghe-Ion Gheorghe-Ion Salutare! Daca cineva este angajat la o firma de mai mult de 5 ani, zilele de concediu cresc? Sau difera in functie de patron? Multumesc! (vezi toată discuția)
Concediu de odihna ch vechimii in munca Lili P Lili P Buna ziua, Lucrez din 2007 si, la prezentul angajator, la care lucrez de 2 ani de zile, mi s-a spus ca beneficiez de 23 de zile de concediu. Stiu ca nr de ... (vezi toată discuția)