avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... lamurire
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

lamurire

buna ziua, doresc o lamurire din partea dvs in legatura cu urmatoarea situatie; am avut o firma care va intra in procedura insolventei. in aceasta firma eu sunt administrator, iar sotul meu este asociat.
intrebarea mea este urmatoarea; daca doresc sa achizitionez un teren pot sa-l iau pe numele fetei noastre,care are varsta de 7 ani, si sa pun un tutore legal? eu sau sotul putem sa fim tutori? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriel Stelea , Avocat 00:04, 15 August 2009
Pentru ca minorul nu are capacitate de exercitiu, fiind sub 14 ani, masurile privind bunurile lui se iau de catre parinti de comun acord. Aveti dreptul sa-l reprezentati in actele civile pana cand copilul va implini varsta de 14 ani.
deci nu exista riscul ca acest bun sa fie executat in momentul in care se incepe procedura insolventei si a falimentului daca nu se acopera datoriile generate de firma?
Mai intai sa fie insolventa, apoi sa se demonstreze responsabilitatea personala a administratorului, apoi sa vina creditorii impotriva administratorului. Dupa toate astea, creditorii care se vor indrepta, eventual, impotriva averii fostului administrator sa puna in discutie saracirea intentionata a patrimoniului persoanei fizice. La momentul la care se face achizitia acelui bun pe numele copilului, nu aveti nici un creditor personal si este greu de dovedit o intentie de frauda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare casa pe numele unui minor iulia66 iulia66 buna seara,eu si sotul meu vrem sa cumparam o casa la tara pe numele copilului nostru care are 7 ani.doresc sa stiu daca acest lucru se poate si in ce ... (vezi toată discuția)
Donatia poate fi atacata de creditori ? roxana69 roxana69 Daca o persoana detine 5/16 dintr-un apartament si in calitate de asociat a avalizat un cec catre un furnizor ,cec care a fost introdus in banca dupa ... (vezi toată discuția)
Insolventa persoana fizica. prevaleaza legea europeana? sorina maria sorina maria poate o pers fizica sa ceara declansarea proc de insolventa?dupa legile romanesti am inteles ca nu , dar dupa cele europene? (vezi toată discuția)