avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am cumparat o marfa care mai apoi s-a dovedit a fi ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Am cumparat o marfa care mai apoi s-a dovedit a fi furata

buna ziua.
va rog ,sa mi spune ti cum sa procedez in situatia pe care o sa v o descriu.acum o luna am primit o oferta de a cumpara stupi cu albine. doar ca la 3 zile am avut parte de un tel de la politie,in care mi au zis ca au fost furati. am ramas masca si f nervos. am apucat sa dau 1700 roni. pe care nu i am vazut nici astazi. sunt multe de zis insa daca o sa fie necesar v oi mai scrie pe parcurs. cert este ca stupii mi au fost luati,iar pe langa ei au luat dupa parerea mea abuziv si niste lazi noi ,care erau ale mele personal.si pentru care nu s a facut nici un proces de ridicare. acuma hotii prb ca sa scape din ce am inteles dar nu sunt sigur ,au declarat ca eu i am indemnat sa faca asta. ceea ce nu este adevarat. am dat doar o declaratie la politie in care am spus ca am cumparat acei stupi. fiindca am fost luat prin surprindere nu prea am vrut sa i duc la stupi din prima,nu am avut nici un alt motiv,doar ca pe moment am fost foarte nervos pe situatia asta. intrebarea mea este ,i mi voi putea recupera banii si lazile ,care se pare se afla la politie . eu pot fi acuzat de ceva? de o bucata de vreme ma tot gandesc la tot felul de probleme
va multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: gheoiu , utilizator 06:59, 27 Martie 2017
buna dimineata
multumesc pentru raspunsuri.
lazile ce imi apartin,au fost fotografiate,dar si filmate pe terenul privat,unde am pus stupii cumparati de mine. aceste lazi au fost folosite de mine drept suport,fiindca nu am vrut sa i pun direct pe sol. aceste lazi noi au fost intercalate cu ceva lazi vechi. pe acelea nu le au luat. probabil nu le au placut. deasemenea mai am lazi care seamana exact ca acelea ce au fost luate.un amanunt,politia mi a zis ca lazile sunt la ei,cand i am intrebat ,insa nu v or sa recunoasca se pare ca au fost luate mai multe,ei zic doar de patru bucati,in realitate fiind mai multe. se poate vedea si pe film,si pe pozele ce le am facut in aceea zi. insa observ ca nu au in gand sa mi le restituie.

insa singura proba sa zic asa sunt acele inregistrari de la fata locului. fiindca eu dupa ce le am indicat locul,o trebuit se plec. acolo a ramas politia si unul dintre cei care au zis ca le au furat stupii hotii.
deasemenea ,stiu ca nu e o scuza insa asta e ,spuneam ca am fost nervos,fiindca initial politia mi a zis ca nu v a ridica stupii cu albina de acolo,ca i va pune in custodie,insa ii va lasa acolo. cand de fapt eu m am trezit cu alte fapte ,cand sau vazut cu locul indicat . nu vreau sa fiu rautacios insa mi se pare ca se fac foarte multe abuzuri.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iunie 2016
gheoiu, utilizator
Pentru a va proteja impotriva abuzurilor politiei apelati la ajutorul unui avocat.

Puteti prezenta procurorului proba video si in mod sigur va fi luata in considerare.

Insistati la politie cu restituirea stupilor, motivati ca vi se produce un prejudiciu, ca va mor albinele, stiti mai bine ce se intampla cu ele daca nu au stup. Indicati si o paguba estimativa, X lei albinele decedate si mierea nevanduta.

Un stup cu x albine produce y kg miere inmultit cu z lei/kg, inmultit cu nr. stupi retinuti, etc., etc.

Poate politia vrea sa se apuce de facut miere si din acest motiv nu va sunt restituiti stupii!:)
multumesc pt raspunsuri.
o sa fac demersurile necesare. deasemeni o sa consult si un avocat,la sfaturile dvs.
sper doar sa nu am probleme,se pare ca in romania nu e greu sa se fabrice probe neadevarate...
multumesc .
cu respect
buna ziua
mai am o intrebare credeti ca pentru un asemenea caz,se intercepteaza convorbirile telefonice. din ce mi amintesc am vorbit cu vanzatorul de stupi,in care am spus ca ii cumpar etc. din cate am inteles nu este legal sa se asculte telefoanele,cel putin inainte de a fi acuzat de ceva. este adevarat?
multumesc anticipat pentru raspunsuri
Convorbirile telefonice nu se pot asculta decat in baza unui ordin judecatoresc la solicitarea parchetului.
Ele se inregistreaza automat de catre operatorii de telefonie mobila, in sensul ca se poate scoate un listing cu numerele de telefon apelate si nu cu discutiile purtate.
Hotii pot declara orice, inclusiv ca ati fost impreuna sa furati stupii de la alt apicultor sau chiar ca dvs. sunteti cel care a dat "comanda" pentru stupi. Trebuie sa demonstreze ce declara.
Daca sunteti acuzat ca fiind complice la furt trebuie sa demonstrati contrariul, din acest motiv v-am spus ca trebuie sa apelati la ajutorul unui avocat.
Nu cred este cazul sa va faceti atatea probleme, aveti calitatea de persoana pagubita.

Alte discuții în legătură

Stupi cu albine glowsunshine glowsunshine Buna ziua, Am cateva intrebari la care as dori sa mi se raspunda, daca exista bunavointa. Detin, 70 de stupi de albine, facuti din fonduri proprii ( am ... (vezi toată discuția)
Furt stupi de albine claudelmai82 claudelmai82 Buna ziua. Am avut 10 stupi cu albine in curte la o casa de la tara unde nu locuieste nimeni si mi-au fost furati fara sa se forteze portile care sunt ... (vezi toată discuția)