avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenitori rezervatari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenitori rezervatari

Am citit aici: danpopescu2011 a scris:

In calitate de frate nu sunteti mostenitor rezervatar asa ca, fratele dvs.putea sa testeze in favoarea oricui dorea.Testamentul poate fi anulat daca testatorul nu a avut discernamant precum si ptr.vicii de consimtamant conform art.1.038 NCC Aceste imprejurari trebuie dovedite: acte medicale(certificate medicale,scrisori mediacale, certificat medico-legal) si alte inscrisuri relevante.Nu aveti sanse intr-un eventual proces penal ptr.inselaciune.Utilizati calea de atac legala si consultrati un avocat.

Ura! Inseamna ca eu pot fac ce vreau cu averea mea? Nu am mostenitori directi. Pot face un testament in favoarea oricarui strain, la notariat, eventual cu un certificat medical ca... stiu ce fac? Fara sa poata fi atacat daca nu am probleme la scafirlie?
Cel mai recent răspuns: ContSters392850 , utilizator 17:06, 7 Iunie 2016
Ai inteles bine, daca nu sunt mostenitori rezervatari si nu ai probleme la scafarlie poti sa testezi in favoarea oricui vrei.Mostenitroi rezervatari pot ataca testamentul daca sunt instituite liberalitati care incalca rezerva succesorala.
Multumesc. Nu stiu de ce, dar eu credeam ca rudele pina la gradul 4 sint mostenitori rezervatari. Noi nu citim bine totul. De asta existati dumneavoastra avocatii :D O zi buna!
Da, sunt mostenitori legali dar, nu sunt rezervatari.


CAPITOLUL IV
Rezerva succesorală, cotitatea disponibilă şi reducţiunea liberalităţilor excesive

SECŢIUNEA 1
Rezerva succesorală şi cotitatea disponibilă
Art. 1087

Moştenitorii rezervatari

Sunt moştenitori rezervatari soţul supravieţuitor, descendenţii şi ascendenţii privilegiaţi ai defunctului.
Neexistind descendenti si acum nici sot, ramin doar parintii. Corect? In cazul in care parintii nu vor mai fi, nici eu nu voi mai avea mostenitori care sa-si permita a avea pretentii. E bine, pentru ca nu am primit nimic (desi eram 3, s-a impartit la... 1) si vreau sa las ce va mai ramine doar celor ce m-au ajutat. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donație sau contract de v-c? Dalida2 Dalida2 Buna ziua. Mătușa mea (sora tatălui) dorește sa-mi cedeze un imobil. Dansa este văduva și nu are copii. tatăl meu este in viața. Mai am un frate din ... (vezi toată discuția)
Cadastru pe cota parte Alexandra232013 Alexandra232013 Buna ziua, o sa explic cam despre ce este vorba si vreau sa stiu cam ce ar trebui sa fac de acum incolo. Parintii mei si-au separat impozitul pe casa, fiecare ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . e vorba de o mostenire , un apartament . apartamentul ... unoarecare21 unoarecare21 Buna ziua . E vorba de o mostenire , un apartament . Apartamentul a fost pe numele a doua persoane sot - sotie(ambii decedati la ora actuala) . Cei doi soti au ... (vezi toată discuția)