avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Modificare balcon
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Modificare balcon


Buna ziua,am si eu nevoie de o informatie.Doresc sa inchid balconul actual(care e format din schelet metalic si sticla groasa cu fir metalic de sus pana jos) sa il fac cu BCA pana la jumate si de la jumate in sus cu termopan.Este nevoie de autorizatie pentru modificari?
Si daca inchid doar in termopan am nevoie si atunci de autorizatie?va multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:48, 8 Iunie 2016
Trebuie sa detineti un proiect tehnic intocmit de catre o firma autorizata si in baza acestuia sa solicitati si sa obtineti autorizatie de ctie. de la primarie.
Pentru inceperea lucrarilor trebuie sa detineti avizul Inspectoratului teritorial de stat in ctii.
Chiar daca in inchid cu termopan?Am 2 vecini care au inchis in termopan si mi-au spus ca au fost la primaria si nu le-a trebuit autorizatie deoarece nu se schimba materialele cu care se face inchiderea balconului(se foloseste geam termopan in loc de geam normal,doar scheletul metalic se modifica cu pvc)
Balconul desi face parte din proprietatea dv,exteriorul acestuia face parte din partea comuna de constructii a imobilului de locuit in comun
Conform disp L nr 230/2007
Art. 11
(1) Proprietarul poate aduce imbunatatiri sau modificari proprietatii sale individuale, cu respectarea prevederilor legale referitoare la autorizarea de catre autoritatea publica locala a modificarilor constructive, fara a pune in pericol integritatea structurala a cladirii sau a altor proprietati individuale.
(2) Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune, fara a obtine mai intai acceptul din partea asociatiei de proprietari.

Cum dv intentionati inlocuirea schelet metalic si sticla groasa cu fir metalic de sus pana jos) sa il fac cu BCA pana la jumate si de la jumate in sus cu termopan,inseamna ca veti schimba aspectul partii comune,rezulta ca este necesar sa obtineti acordul asociatiei de proprietari,sa executati proiect tehnic,sa solicitati autorizatie de constructie si certificat de urbanism
Copii dupa aceste documente trebuiesc depuse la asociatia de proprietari pentru consemnare in cartea tehnica a imobilului si la ocpi
lazindaliborca a scris:
Am 2 vecini care au inchis in termopan ...

Faceti si dumneavoastra asa cum au facut vecinii. Discutati cu presedintele asociatiei de proprietari si poate va indruma.

lazindaliborca a scris:


Am 2 vecini care au inchis in termopan si mi-au spus ca au fost la primaria si nu le-a trebuit autorizatie deoarece nu se schimba materialele cu care se face inchiderea balconului(se foloseste geam termopan in loc de geam normal,doar scheletul metalic se modifica cu pvc)

Dv faceti cum apreciati de cuviinta
Dar,in conditiile in care precizati ca in cazul vecinilor nu este necesara autorizatie de constructie pentru ca
inchiderea balconului(se foloseste geam termopan in loc de geam normal,doar scheletul metalic se modifica cu pvc)
,iar dv intentionati
sa il fac cu BCA pana la jumate si de la jumate in sus cu termopan.
,rezulta ca dv urmeaza sa schimbati atat aspectul ,cat si materialele
Presedintii de asociatie se mai schimba si in orice caz nu sunt trasi la raspundere pentru indrumarile acordate proprietarilor care opereaza modificari constructive neautorizate in apartamentele pe care le detin

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare bloc eugenmarianpopa eugenmarianpopa Buna ziua, In anul 2003 am renovat si inchis cu geamuri termopane cele doua balcoane ( unul logie la dormitor si celalalt la sufragerie ). In anul 2011 am ... (vezi toată discuția)
Inlocuire perete ContSters392093 ContSters392093 Garsoniera ( ultimul etaj) are un perete ( 2mX2m) din sticla groasa montat intr-o rama tip termopan. Nu este etans. Daca bate vantul mai tare se curbeaza spre ... (vezi toată discuția)
Modificare balcon The-Borg The-Borg Am cumparat un apartament intr-un bloc cu doua scari. La primavara doresc sa renovez apartamentul si implicit sa schimb vechea tamplarie de cornier cu geam de ... (vezi toată discuția)