avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu paternal cadre militare.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu paternal cadre militare.

Buna ziua,m-ar interesa si pe mine daca pana la urma sunt stabilite ceva norme care sa faca referile la acordarea dreptului cadrelor militare,:(( cadrele militare mai pot beneficia de concediu parental de 5 zile lucratoare si implicit de cele 15 de puericultura?:((
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:13, 16 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista , din cate stiu, Norme speciale pentru cadrele militare in acest caz.

Legea 210/1999
art.1
(1) Concediul paternal se acordă în condiţiile prevăzute de prezenta lege, în scopul de a asigura participarea efectivă a tatălui la îngrijirea noului-născut.
(2) Tatăl copilului nou-născut are dreptul la un concediu paternal de 5 zile lucrătoare, în condiţiile prevăzute de prezenta lege.

art.4
(1) În cazul în care tatăl copilului nou-născut a obţinut atestatul de absolvire a cursului de puericultura, durata concediului paternal, acordat în condiţiile art. 2, se majorează cu 10 zile lucrătoare.
.....


Atentie : Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, nu prevede un astfel de concediu.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iunie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Din cate stiu pana anul acesta nu era nici o problema,numai ca de cand cu legea asta a pensiilor am inteles ca militari si politisti nu mai pot beneficia de acest drept....
Nu are nicio legatura cu legea pensiilor miltare acest drept.
Asa ar trebui dar realitatea este alta ....[ link extern ] /


[ link extern ] /
Ultima modificare: Joi, 9 Iunie 2016
Yoyoo_, utilizator
Din textul Legii nr.223/2015 nu reiese ceea ce se sustine pe acele link-uri.

Alte discuții în legătură

Concediu de puericultura Dannyytiesto Dannyytiesto As dori sa știu dacă se mai acorda concediul de puericultura, cu cat timp înainte se depune cererea, legea în baza căruia se acordă și despre ce ... (vezi toată discuția)
Zile libere acordate sotului la nasterea unui copil CrisIndi CrisIndi Buna ziua, Va scriu cu rugamintea de a ne ajuta pe mine si pe sotul meu cu o lamurire privind zilele libere acordate de catre angajator la nasterea unui ... (vezi toată discuția)
Concediu la nasterea unui copil gherlancosmin gherlancosmin Buna ziua, Sotia a intrat de cateva zile in concediu prenatal, peste cateva saptamani o sa nasca si intra mai departe in postanat si concediu de ... (vezi toată discuția)