avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu la nasterea unui copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu la nasterea unui copil

Buna ziua,
Sotia a intrat de cateva zile in concediu prenatal, peste cateva saptamani o sa nasca si intra mai departe in postanat si concediu de maternitate.intrebarea mea este:
-La nastere eu ca sot beneficiez de zile de concediu?daca da, la cate zile am dreptul?
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 20:42, 13 Septembrie 2013
Aveti jos un link unde puteti gasi raspuns la intrebarea dvs.
Sotul meu in 2007 a obtinut atestatul prin medicul de familie.
Legea concediului paternal nr. 210/1999 evidențiază faptul că tatăl noului născut poate beneficia de 15 zile lucratoare , dacă a obținut un atestat de absolvire a unui curs de puericultură.

Legea 210 1999 concediului paternal, publicată în Monitorul Oficial nr. 654 din 31 decembrie 1999
Art. 1
(1)Concediul paternal se acordă în condiţiile prevăzute de prezenta lege, în scopul de a asigura participarea efectivă a tatălui la îngrijirea noului-născut.

(2)Tatăl copilului nou-născut are dreptul la un concediu paternal de 5 zile lucrătoare, în condiţiile prevăzute de prezenta lege.

Art. 4
(1)În cazul în care tatăl copilului nou-născut a obţinut atestatul de absolvire a cursului de puericultura, durata concediului paternal, acordat în condiţiile art. 2, se majorează cu 10 zile lucrătoare.
...

Scuze am uitat sa pun si linkul
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare concediu de puericultura axc1 axc1 Buna ziua. Sotia a nascut al doilea copil si doresc sa stiu daca mai am dreptul la.cele.10 zile de concediu de pueicultura. Mentionez ca am beneficiat de ... (vezi toată discuția)
Concediu parental alinailie alinailie Buna ziua!As vrea sa stiu daca concediul parental se acorda si tatilor care nu sunt casatoriti legal cu mama copilului,cum este cazul meu si al partenerului ... (vezi toată discuția)