avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate portul barbii la militari.
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

portul barbii la militari.

Buna ziua, as dori si eu sa primesc un raspuns de la o peroana avizata, desigur, referitor la o intrebare, si anume--- am voie ca si militar sa port barba sau nu, adica daca regulamentele militare sunt mai presus de constitutie sau nu, si care este o parere a unu specialist in acest domeniu...
Cel mai recent răspuns: Slipknot20 , utilizator 23:04, 31 Octombrie 2017
Ce am gasit eu pe net : "Pe 15 august 2010, a intrat în vigoare ordinul nr. S.M.G.87 pentru aplicarea unor măsuri privind întărirea ordinii şi disciplinei militare, semnat de amiralul Gheorghe Marin, şeful Statului Major General.
Acesta cuprinde regulile referitoare la portul uniformei, îngrijirea feţei, a coafurii, frizurii şi a portului articolelor de podoabă.
Potrivit documentului care a fost adus la cunoştinţa personalului armatei, militarii bărbaţi, pe timpul executării serviciului sau atunci când poartă uniforma militară, trebuie să aibă o frizură decentă, cu parul tuns scurt în regiunea cefei si a tâmplelor. Portul bărbii este interzis iar portul mustăţii este facultativ. "

Acum banuiesc ca va dati seama ca Ordinele Sefului SMG nu le gasim in Monitorul Oficial :D
Tot pe net gasisem ca printr-un ordin al sefului SMG din anul 2000 era permisa barba.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iunie 2016
zaganescu, utilizator
Nu are legatura Constitutia cu disciplina militara, va sunt respectate toate drepturile de cetatean insa ca militar v-ati asumat, prin depunerea juramantului, obligatia de a respecta regulamentele militare deci nu aveti incotro.

Pe un forum al militarilor, un membru scrie:

Nu ştim cât va rămâne în vigoare acest ordin care interzice bărbile în armată, dar un ordin exact pe dos a fost dat de generalul Mircea Chelaru, singurul şef bărbos al armatei, care după ce a fost numit la conducerea Statului Major General a dat liber la bărbi şi mustăţi în Ministerul Apărării Naţionale.

:)
Daca nu va este cu suparare, v-as ruga sa imi raspundeti la o intrebare.
Am o alergie puternica in zona faciala atunci cand ma barbieresc, port barba de cativa ani, e o barba decenta, nu e lunga, o tund periodic si nu are un aspect neingrijit, am barba in buletin, in permisul auto si personal nu m-as vedea fara.
Pot face ceva in privinta asta?
Imi doresc mult sa urmez o cariera militara si ma gandesc daca as putea sa fac ceva in privinta barbii ?
Pot sa ma duc la un medic specializat in alergologie ca sa dovedesc alergia ?
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 31 Octombrie 2017
Slipknot20, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regulament intern scolar beatris75 beatris75 Buna ziua. Cum pot ataca un regulament intern scolar, mai precis un singur articol (care prevede tunsoarea la baieti de pana la 5 cm)? Tin sa precizez ca se ... (vezi toată discuția)
Ordinul militar cl 2 rahova rahova Sunt confuz!!! Legea 574 din 14 decembrie 2004 (Legea 574/2004) Art. 1. - (1) Decoratia Semnul onorific In Serviciul Patriei pentru maistri militari, ... (vezi toată discuția)
Poti purta cagula pe strada sau la manifestatiile publice? Militant Militant Buna ziua. Am si eu o disputa cu un amic. El imi spune ca statul este unul politienesc in care te filmeaza non-stop pe la orice adunare. Pentru asta, zice el, ... (vezi toată discuția)