avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Sistarea popririi pe salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Sistarea popririi pe salariu

Buna ziua,

In 2012 apartamentul in care locuiam cu parintii mei a fost luat de catre banca, intrucat nu am mai putut plati rata foarte mare pe care o aveam la banca respectiva. Am predat apartamentul bancii, iar acum cu legea darii in plata am vorbit cu un avocat despre cazul nostru si ne-a spus initial ca dupa depunerea dosarului pentru incetarea popririi pe salariile parintilor mei, pana la solutionarea cazului, se sisteaza poprirea. Astazi a spus ca nu se mai poate sista poprierea.

Intrebarea mea este:

Pana la solutionarea cazului si incetarea definitiva a poprii pe salariile parintilor, se sisteaza poprirea sau nu?

Astept un raspuns cu mare interes.

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 09:51, 10 Iunie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Legea dării în plată spune cam așa

Art. 6. - (1) De la data primirii notificării prevăzute la art. 5 se suspendă dreptul creditorului de a se îndrepta împotriva codebitorilor, precum şi împotriva garanţilor personali sau ipotecari.

Art. 8 :
(3)Până la soluţionarea definitivă a cererii prevăzute la alin. (1) se menţine suspendarea oricărei plăţi către creditor, precum şi a oricărei proceduri judiciare sau extrajudiciare demarate de creditor sau de persoane care se subrogă în drepturile acestuia împotriva debitorului.

(...)
(5) Dreptul de a cere instanţei să constate stingerea datoriilor izvorâte din contractele de credit aparţine şi consumatorului care a fost supus unei executări silite a imobilului ipotecat, indiferent de titularul creanţei, de stadiul în care se află ori de forma executării silite care se continuă contra debitorului.

Eu cred că, dintr-o interpretare corelată rezultă în mod clar că executarea silită se suspendă în momentul depunerii unei cereri În Instanță.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fiul meu a achizitionat un apartament in 2008 in valoare de aprox. ... Marinescu Lucian Marinescu Lucian Fiul meu a achizitionat un apartament in 2008 in valoare de aprox. 86.000 euro. Plata a facut-o in doua etape: 26.000 euro plata in avans din fonduri proprii ... (vezi toată discuția)
Cat reprezinta mai exact poprirea in cazul executarii silite la un credit ipotecar? raduandrei_75 raduandrei_75 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri competente (eventual cu numarul articolului din codul civil) la situatia mea. Mai exact, sunt divortat de ... (vezi toată discuția)
Executare silita ioana71 ioana71 Buna dimineata. Am primit si eu o somatie mobiliara de la un executor judecatoresc in valoare totala de 11.273.85 lei. Sunt somata sa platesc suma aceasta in ... (vezi toată discuția)