avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Hotarari de Guvern
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Hotarari de Guvern

Un imobil al unei UAT a fost trecut in domeniul public al statului.Apoi in conditiile art 10 din legea 213 consiliul local a hotarat trecerea din domeniul public in domeniul privat. Intrebarea e daca este/era necesara si o Hotarare de Guvern care sa ateste aceasta trecere inversa ?Daca era si nu s-a facut pot exista consecinte juridice ?
Cel mai recent răspuns: zaganescu , utilizator 13:37, 10 Iunie 2016
Sa inteleg ca dupa ce s-a trecut prin HCL in domeniul public al statului, tot prin HCL l-au trecut in domeniul privat al statului? In aceasta situatie da era necesara o HG.
In acest art. 9 alin. 2 din Legea nr. 213/1998 "Trecerea unui bun din domeniul public al unei unităţi administrativ-teritoriale în domeniul public al statului se face, la cererea Guvernului, prin hotărâre a consiliului judeţean, respectiv a Consiliului General al Municipiului Bucureşti sau a consiliului local."
Mai departe la art. 10 alin. 2 "Trecerea din domeniul public în domeniul privat se face, după caz, prin hotărâre a Guvernului, a consiliului judeţean, respectiv a Consiliului General al Municipiului Bucureşti sau a consiliului local, dacă prin Constituţie sau prin lege nu se dispune altfel."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere unui teren in proprietate privata RAD  EMIL RAD EMIL un teren intravilan cu casa construita pe el are regimul juridic ,,drept de folosinta vesnica ,, si as dori sa fac pasii ptr trecerea lui in proprietate ... (vezi toată discuția)
Domeniu privat al unitatii administrativ-teritoriale marcus_tm marcus_tm Care este baza legala pentru trecerea unui imobil (casa cu chirias) in proprietatea privata a localitatii, avand in vedere ca in CF apare Statul roman? (vezi toată discuția)
Domeniul public al orasului casiba casiba Buna ziua. Cand se considera ca un bun donat orasului (UAT) trece in domeniul public al acesuia: in momentul in care exista HCL in acest sens sau in momentul ... (vezi toată discuția)