avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... incompabilitate
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

incompabilitate

Dupa fisa postului sunt intr-o functie publica, denumirea postului: functie publica generala,teritoriala,de executie, consilier. Am candidat la alegerile locale pentru consilier local. Am intrat si urmeaza sa depun juramantul. Am studiat legile 188/1999, 161/2003, 215/2001 ca sa stiu daca sunt incompatibil sau nu, dar in art94 din legea 161, 2^1 nu se afla in situație de incompabilitate in sensul prevederilor alin.(2) lit a) si c), functionarul public care: c) exercită un mandat de reprezentare, pe baza desemnarii de catre o autoritate sau instituție publică, în conditiile expres prevazute de actele normative in vigoare
sau in art 88. unde Functia de consilier local sau consilier judetean este incompatibila cu: alin 1, litera c) calitatea de functioinar public sau angajat cu contract individual de munca în aparatul propriu al consiliului local respectiv sau in aparatul propriu al consiliului judetean ori al prefecturii din judetul respectiv.

Intrebarea mea este daca sunt sau nu incompatibil?

Alte discuții în legătură

Bună ziua ! sunt managerul unui centru cultural, înstitutie ... vasileroibu vasileroibu Bună ziua ! Sunt managerul unui Centru Cultural, înstitutie cu personalitate juridică, aflată în subordinea consiliului local. Am candidat pe lista de ... (vezi toată discuția)
Sunt angajat la primarie, pot candida pentru functia de consilier local? adinaanda adinaanda Buna ziua, Sunt angajat cu contract individual de munca la primarie unde am si domiciliul stabil.Pot candida pentru functia de consilier local .Multumesc. (vezi toată discuția)
Functionar public crisaenache crisaenache Daca sunt deja functionar public la o instituție si vreau sa fiu consilier la o primarie( pentru alegerile de anul acesta ) se poate? Nu intra la conflict ... (vezi toată discuția)