avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare, art.1033 și urmatoarele
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare, art.1033 și urmatoarele

Bună seara! Va rog frumos să mă sfătuiți cum pot proceda în următorul caz; în 2009 între mama și bunica maternă a fost încheiat un contract de întreținere cu clauză de uzufruct viager(bunica).În 2014 mama a decedat, am făcut succesiunea și pt liniștea bunicii am încheiat și o tranzacție în care ne asumăm obligațiile din contractul mai sus menționat. La jumătate de an după ce am făcut succesiunea, bunica,la insistenta matusii, deschide proces pt. rezilierea contractului. Avem câștig de cauză la fond, acum suntem în apel.În paralel deschide acțiune de evacuare, fără a ține cont de faptul că noi din totdeauna am locuit acolo,ca am investit mulți bani (și acum plătesc creditul),ca nu am altundeva să locuiesc.Țin să precizez că în tranzacția respectivă nu se pomenește nimic de uzufruct, că nu am deranjat-o cu nimic, ba dimpotrivă ea si mătușa sunt cele care provoacă, jignesc si amenință inclusiv copiii (am probe video). Ce pot face în situația aceasta, cum mă pot apăra? Imobilul este format din doua corpuri separate, consider că nu o îngrădesc cu nimic...În proces se folosesc de martori care nu au călcat vreodată în această casă, iar multe dintre probe sunt false... Va rog să mă ajutați! Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: cotoilauraligia , utilizator 20:29, 30 Iunie 2016
Săptămâna viitoare avem înfățișare pentru evacuare, recunosc că îmi este teamă de verdict, mă îngrozește gindul ca în cazul în care va trebui să plec nu am unde mă duce...O zi bună vă doresc și multe realizări.
Am inteles ca exista contract si obligatia de a o intretine. Daca va da afara e vinovata (refuza sa fie ingrijita) si trebuie sa va restituie toate cheltuielile de intretinere. E bine sa inregistrati totul pe telefon de fiecare data si sa prezentati probele. Cereti toate cheltuielile de la inceputul intretinerii. Neaparat consultati un avocat si cititi cu atentie contractele, clauzele si legile la care se face referire.
Adevărat, există contractul de întreținere încheiat între mama si bunica.După decesul mamei noastre, am preluat automat contractul fiind moștenitori după mamă. În certificatul de moștenitor clauzele au rămas aceleași; am încheiat și o tranzacție în care ne asumăm în continuare obligațiile din contractul de întreținere, fără ca în tranzacție să se mai specifice nimic de dreptul de uzufruct al bunicii.În ceia ce privește rezilierea contractului nu îmi fac prea multe griji pentru că mi-am îndeplinit obligațiile, ceia ce mă sperie este evacuarea...În acțiunea pentru procesul de evacuare scrie așa: "...pt. ca în probele ce se vor administra în baza dispozițiilor. art 1040 ș u să dispuneți evacuarea imediată a pârâților... care ocupă imobilul fără titlu......In aceste condiții înțeleg să mă prevalez de dreptul meu de uzufruct si sa solicit evacuarea din imobil din care aceștia ocupă fără titlu o mare parte". Noi ocupam doua camere si un hol de doi metri( patru persoane),bunica doua camere, bucătărie, baie si doua holuri.Așa cum am mai spus sunt două corpuri de clădire separate.Din câte am citit" tranzacția reprezintă contractul prin care părțile previn sau sting un litigiu, inclusiv în faza executării silite, prin concesii sau renunțări reciproce la drepturi, ori prin transferul unor drepturi de la una la cealaltă. " Va mulțumesc!
Bună seara, pe data de 23.06 am avut înfățișare în procesul prentru evacuare.Pe 27 s-a dat pronunțarea "respinge cererea ca nefondată" (am văzut urmărind pe site),tot pe site am văzut că la o zi după pronunțare, mai exact pe 28.06 ,bunica a declarat apel.Rămâne de văzut cum se va termina.Va mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare art.1033 ș.u cotoilauraligia cotoilauraligia Bună seara! Va rog frumos să mă sfătuiți cum pot proceda în următorul caz; în 2009 între mama și bunica maternă a fost încheiat un contract de ... (vezi toată discuția)
Sesizare iccj cotoilauraligia cotoilauraligia Bună dimineața! Revin cu o întrebare. În 2009 între mama și bunica a intervenit un contract de întreținere cu clauză de uzufruct viager(bunica).În ... (vezi toată discuția)
Sesizare iccj (art 1033 șu) cotoilauraligia cotoilauraligia Bună dimineața! Revin cu o întrebare. În 2009 între mama și bunica a intervenit un contract de întreținere cu clauză de uzufruct viager(bunica).În ... (vezi toată discuția)