avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cont BCR BPL 2010, comision blocat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cont BCR BPL 2010, comision blocat

In iunie 2010 am deschis un cont de economisire/creditare BCR BPL, cu valoare maxima, unde de-a lungul a cinci ani am depus suma maxima de 1000€/an. Mi se spunea ca prima anuala care se adauga va fi de 25%. La finalul contractului, vrand sa imi transfer banii intrun cont curent, mi se spune ca se fac ceva verificari etc etc, si ca pot sa-mi reziliez contractul, dar ca nu pot sa primesc decât banii depusi de mine, prima fiind blocata, deocamdata.
Adica, pe langa ca m-au taxat cu 1% deschiderea contului (5 milioane lei vechi in 2010) si ca am platit intretinere contului de-a lungul a cinci ani, cand astept sa ajung la final si sa-mi retrag banii, se vede ca e imposibil. Multe detalii nu imi dau dânşii...

Ştie cineva ce se intâmplă cu aceste conturi miraculoase BPL??
Vă multumesc!
Ultima modificare: Marți, 14 Iunie 2016
marr, utilizator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 09:26, 22 Iunie 2016
Se intampla un control al Curtii de Conturi de anul trecut efectuat la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si la cele doua banci comerciale care deruleaza acest instrument de economisire-creditare.
Curtea de Conturi a ridicat un cartonas rosu cu privire la Banca pentru Locuinte, acum este un proces la Curtea de Apel Bucuresti intre MDRAP si Curtea de Conturi pe marginea acelui raport de control.
Curtea de Conturi reclama faptul ca BPL este prezentat de banci drept un depozit super avantajos si nu drept un sistem de creditare cu sprijin de la stat pentru achizitia unei locuinte.
Va multumesc mult pentru raspunsul dumneavoastra. Intr-adevar, este prezentat ca depozit extraordinar de avantajos. Ideea mea era sa economisesc, nu sa scot credit. Ma gandeam ca o data ajuns la finalul contractului, pot beneficia de banii depusi plus prima anuala de la stat, pe parcursul celor cinci ani.
Mi se explicase ca partea de creditare este optionala.
Aveti idee cam cât timp dureaza asemenea situatie?
Din ce stiu eu trebuie sa folositi banii in scopul construirii / renovarii unei locuinte, asa va puteti primi si prima. Daca ii folositi in alte scopuri nu aveti dreptul la prima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselatorie bpl cristianionut9 cristianionut9 Buna seara. Am avut un cont deschis la BCR in programul Banca pentru Locuinte in anul 2013, programul acela unde puteai primi 25% dobanda pe an la maxim 1000 ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie sa procedez ca sa recuperez prima de stat ce mi se cuvenea conform contractului cu banca pentru locuinte Dragnea Ioan Dragnea Ioan Buna ziua domnilor Ma numesc DRAGNEA IOAN, cu domiciliul in Bucuresti, sectorul 2, str.Glimka nr.7, sc.C, apart. 23, ... (vezi toată discuția)
Programul privind asigurarea primelor de stat pentru economisirea si creditarea in sistem colectiv toricelli toricelli Buna ziua, am de recuperat prima de la stat dintr-un contract de economisire-creditare incheiat cu BCR BPL. Eu mi-am indeplinit conditiile contractuale, insa ... (vezi toată discuția)