avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... persoana interesata rectificare certificat de nastere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

persoana interesata rectificare certificat de nastere

Pentru rectificarea datelor din certificatul de nastere cererea poate fi depusa numai de catre persoana interesata sau aceasta poate imputernici alta persoana sa se ocupe de formalitati?
Care sunt costurile estimative pentru rectificarea c.n.?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 14:31, 19 Iunie 2016
Astazi am intrat in posesia actelor folosite pentru transcrierea certificatului de nastere.
In certificatul de nastere original apar numele si prenumele parintilor, in traducerle legalizate din lb engleza, franceza si olandeza apar numele si prenumele parintilor numai in certificatul de nastere transcris ofiterul de stare civila a pus liniuta in dreptul numelor si prenumelor parintilor!
Nici mie nu mi-a venit sa cred ca au facut o asemenea eroare atata timp cat in traducerile legalizate apar numele parintilor.

O alta prostie facuta de autoritatile romane a fost atunci cand au transcris certificatul de casatorie olandez si au inscris acest lucru pe certificatul de casatorie original, nu stiu daca au procedat legal.

Certificatele de nastere si casatorie au fost transcrise in anul 2000.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iunie 2016
cyan, moderator
Daca apar numele si prenumele parintilor in certificatul strain iar acest certificat tradus se afla si in arhiva primariei cu nume si prenume, atunci ofiterul poate face o rectificare de act din oficiu. In 2000 se primea aprobare de la DEPABD. Sa verifice ofiterul starii civile in arhiva cum are si avizul si traducerea, dupa care sa demareze rectificarea. In definitiv este si vina lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente justificative grami grami La decesul bunicii am intampinat o problema in ceea ce priveste faptul ca bunica are alt nume diferit de al fiului sau (tatal meu). Numele bunicului a fost ... (vezi toată discuția)
Rectificare acte de stare civila "din oficiu" si de persoana "interesata" cyan cyan [quot]In conformitate cu prevederile art.61 alin (1), din Legea nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civila, republicata,\"rectificarea actelor de stare ... (vezi toată discuția)
Modificarea certificatului de nastere al copilului meu marilenastefania marilenastefania sint necasatorita si am un copil cu perechea mea am nascut in spania si nu mi-au scris numele meu de familie in certificatul de nastere .am fost in rominia sa ... (vezi toată discuția)