Pentru rectificarea datelor din certificatul de nastere cererea poate fi depusa numai de catre persoana interesata sau aceasta poate imputernici alta persoana sa se ocupe de formalitati?
Care sunt costurile estimative pentru rectificarea c.n.?
Astazi am intrat in posesia actelor folosite pentru transcrierea certificatului de nastere.
In certificatul de nastere original apar numele si prenumele parintilor, in traducerle legalizate din lb engleza, franceza si olandeza apar numele si prenumele parintilor numai in certificatul de nastere transcris ofiterul de stare civila a pus liniuta in dreptul numelor si prenumelor parintilor!
Nici mie nu mi-a venit sa cred ca au facut o asemenea eroare atata timp cat in traducerile legalizate apar numele parintilor.
O alta prostie facuta de autoritatile romane a fost atunci cand au transcris certificatul de casatorie olandez si au inscris acest lucru pe certificatul de casatorie original, nu stiu daca au procedat legal.
Certificatele de nastere si casatorie au fost transcrise in anul 2000.
Daca apar numele si prenumele parintilor in certificatul strain iar acest certificat tradus se afla si in arhiva primariei cu nume si prenume, atunci ofiterul poate face o rectificare de act din oficiu. In 2000 se primea aprobare de la DEPABD. Sa verifice ofiterul starii civile in arhiva cum are si avizul si traducerea, dupa care sa demareze rectificarea. In definitiv este si vina lui.