am si eu o problema, sunt necasatorita, si o sa am un copil curand , as dori sa stiu cum este mai bine sa fac legal ca acest copil sa ramana al meu , ? daca tatal il recunoaste si isi trece numele in certificatul copilului, insa copilul va fi inregistrat pe numele meu , tatal va avea vreun drept asupra lui daca nu isi cere dreptul legal? adica sa nu mai merg in instanta pt custodie totala , nu cer pensie , insa nu il las pe tata sa il vada, copilul va fi al meu? sau voi avea nevoie de procura cind voi calatori cu el? sau cum ar fi mai bine? sa merg sa obtin legal custodia copilului rezultat in afara casatoriei, si sa nu cer pensie de la tata ? as dori sa nu depind de tata si nici sa ma viziteze prea des, oricum lui nu i pasa de noi, dar nu poti stii ce i vine sa imi tulnbure linistea, cum dsa fac sa raman cu copilul numai al meu, ? daca va purta numele meu insa va fi si tatal trecut in certificat , ce se poate intimpla? va multumesc pt un eventual raspuns...
Nu exista nimic standard . Tatal poate cere instantei de judecata aprobarea unui anumit program de vizitare cu ore si zile precis stabilite!
Am citit mesajul dvs insa trebuie sa va spun ca indiferent ce faceti dvs tatal tot are dreptul sa isi vada copilul.Dvs nu aveti dreptul sa ii interziceti acest lucru!Asta sa fie foarte clar pentru dvs!
Chiar daca nu il declarati ca tata , el poate cere actiune in stabilirea paternitatii si dupa aceea drept de vizitare .
Daca il declarati ca tata si merge la starea civila si este trecut in certificatul de nastere atunci acest drept de vizitare este evident.
Oricum , nu trebuie sa va faceti problema asupra custodiei copilului ! El fiind foarte mic este evident ca va ramane cu dvs !B-)
SUCCES!
Programul de vizitare al minorului trebuie solicitat instantei de judecata printr-o cerere care se va solutiona. Programul de vizitare nu este unul standard, ci reclamantul solicită, iar pârâta se apără solicitând eventual un program mai redus decât cel solicitat de reclamant sau va fi de acord cu acesta sau nu, iar pe baza probelor administrate în dosar, instanţa va soluţiona cererea ţinând cont, în primul rând, de interesul major al copilului. ;)
buna....am si eu o intrebare...logodnicul meu are o fetitza de 1 an si 4luni...in afara casatoriei...cu o persoana deja casatorita cu inka doi copii...cand a luat fetitza din spital...a trecut la numele mamei si pe respectiva..care a lasat fetitza cu el..inka de la 1luna de zile..acuma trebuie sa ii faca procura pentru orice..ar vrea s faca..ca sa obtina custodia fetitzei..sa nu mai aibe probleme cu mama ..si cu procura alea alea mereu..ce trebuie sa faca?si voiam s intreb daca ea fiind casatorita..ar putea s ii ia fetitza ...chiar daca e recunoscut el ca tata,,ca a facut si test adn..si a crescut fetitza pana acuma..?e totul ff complicat....si io ca mamika ..kre ii sunt..chiar daca nu am nascuto eu...am crescuto..si o crestem in continuare..nu as vrea s o ia d langa mn.....a.r..:*:*
Paternitate
oana1234
buna! ma intereseaza cum trebuie sa procedez in momentul in care intentez un proces de paternitate ,de asemenea daca este posibil ca copilul sa poarte numele ... (vezi toată discuția)
Liniuta la tata
Ionela1511
Copilul meu are 3 ani jumatate.In certificat e liniuta la tata ,Acesta spune ca o sa isi ceara drepturile in instanta asupra lui si ca sunf obligata daca e ... (vezi toată discuția)