avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... stare de insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

stare de insolventa

Buna Ziua,

Societatea A solicită deschiderea procedurii de insolventa împotriva societăţii B, pentru o datorie rezultând din niste facturi emise din 2011. Societatea A nu a chemat niciodata în judecată societatea B, pentru acele facturi. Societatea B doreste sa depuna la judecatorul sindic ca are in cont disponibil de 6 ori mai mare decat debitul invocat de catre societatea A. Se mai poate considera în această situaţie că societatea B este în stare de insolvenţă?
Cel mai recent răspuns: Consuela Scarlat , Avocat 13:46, 15 Iunie 2016
societatea B trebuie sa faca opozitie la deschiderea procedurii insolventei, precum si intampinare. Au posibilitatea sa invoce exceptia prescriptiei si de asemenea, sa arate ca nu sunt in situatie de insolventa- imposibilitate plata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de dechidere a procedurii iq_alias iq_alias In anul 2007 SC ZM SRL a incheiat cu SC CR SRL un contract de vanzare - cumparare comerciala. In baza acestuii contract SC CR SRL a emis o factura fiscala, ... (vezi toată discuția)
Exceptia tardivitatii? ContSters40598 ContSters40598 Termenul pravzut de art.33 din procedura insolventei, este un termen imperativ, de decadere? Daca debitorul formuleaza contestatie impotriva cererii de ... (vezi toată discuția)
Insolventa, atragerea raspunderii danutsim danutsim Buna ziua.In anul 2011 am avut probleme cu firma din cauza crizei.Am inceput procedura insolventei in speranta ca o pot redresa.Din anumite motive nu am putut ... (vezi toată discuția)