avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... clonare pin card cnas
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

clonare pin card cnas

Buna ziua,

am suspiciunea ca au fost folosite serviciile medicale de pe cardul meu cnas, fara stirea mea, intrucat am utilizat cardul intr-un cabinet medical, si cateva luni mai tarziu cand am revenit, nu a mai fost necesara reintroducerea pinului.

Am facut o cerere la sediul cnas din localitate pentru a vedea toate serviciile medicale accesate in ultimul an.

Desi au trecut 15 zile lucratoare, nu am primit nici un raspuns.
Am accesat si dosarul electronic cu CID/CNP, dar am obtinut o pagina goala si recomandarea de a apela la un medic pentru constituirea DES.

As dori sa stiu care este actul normativ in vigoare pentru drepturile pacientilor cnas, si in special a dreptului de a avea acces la datele mele personale.

O sesizare la Direcţia Generală Monitorizare, Control şi Antifraudă imi va rezolva problema? Ce altceva as putea sa fac?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:55, 26 Iunie 2016
La mine a fost necesara introducerea PIN-ului doar prima data cand a fost folosit cardul - in vederea activarii. A doua oara au introdus doar codul de pe card. Prin urmare, este posibil sa nu fie frauda, pur si simplu sa fiti deja in baza de date.
Mai exista o posibilitate, sa aveti ca PIN anul nasterii, caz in care medicul sa stie acest lucru si sa introduca PIN-ul citindu-l de pe card direct.
Fara card, degeaba se introduce PIN-ul. Clonarea cardului nu cred ca este la indemana medicului dvs.
Obligatia de a raspunde la sesizarile dvs. de catre CJAS este de 30 zile de la inregistrare nr./ data, conform Legii petitiilor nr. 233/ 2002, art.8 care aproba OG nr. 27/ 2002. Daca nu primiti raspuns scris de la DJSP puteti deschide actiune in contencios administrativ conform prevederilor Legii nr.544/ 2004.
Mai multe informatii despre cardul de sanatate gasiti aici: [ link extern ]
De fapt doctorul a intrat pe site-ul cnas, a introdus numele si a intrat direct pe pagina mea. Nu am folosit cardul, nici nu am introdus pinul. Explicatia tehnica ar fi ca este memorat pinul de catre programul folosit.
Presupunerea dvs. este plauzibila.
ceapraga a scris:

De fapt doctorul a intrat pe site-ul cnas, a introdus numele si a intrat direct pe pagina mea. Nu am folosit cardul, nici nu am introdus pinul. Explicatia tehnica ar fi ca este memorat pinul de catre programul folosit.


Nu este vorba despre nicio frauda,asa ca nu mai risipiti timp inutil facand plangeri la diferite organe ale statului.Medicul a folosit CIDul ,in acest caz dupa cum ati relatat !.Nu era nevoie de card si pin.

CID-ul reprezintă Codul de idenitificare al asiguraţilor din PIAS (Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate) şi este inscripţionat si pe Cardul Electronic de Asigurări de Sănătate (CEAS) sub numele "Cod de asigurat".

CID-ul este folosit la identificarea unică în sistem a persoanelor asigurate. Valoarea sa este generată pe baza CNP-ului.
Ultima modificare: Duminică, 19 Iunie 2016
ContSters391349, utilizator

Alte discuții în legătură

Card sanatate giocont giocont Cum poate un asigurat sa cunoasca continutul informatiilor stocate pe cardul sau de sanatate? Multumesc! (vezi toată discuția)
Cardul de sanatate - confidentialitatea codului pin doina-doina doina-doina Buna ziua tuturor, Locuiesc de ani buni ( 35 ) in Canada. Aici, cetatenii beneficiaza de un card de sanatate de mai bine de 15 ani si stiu ca de curand a fost ... (vezi toată discuția)
Cum pot afla ultima lună pentru care am plătit contribuția de asigurări sociale de sănătate MariaDr MariaDr Ultima lună pentru care am plătit contribuția de asigurări sociale de sănătate a fost cu cativa ani in urma( asigurat nu in baza unui contract de munca, ... (vezi toată discuția)