avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cardul de sanatate - confidentialitatea codului PIN
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cardul de sanatate - confidentialitatea codului PIN

Buna ziua tuturor,
Locuiesc de ani buni ( 35 ) in Canada. Aici, cetatenii beneficiaza de un card de sanatate de mai bine de 15 ani si stiu ca de curand a fost introdus unul si in Romania. In Canada, cardul de sanatate este emis cu fotografia titulatului si se re-innoieste la fiecare 5 ani. Din acest motif, el nu poate fi folosit decat de titular. Cardul stocheaza toate informatiile tale medicale, astfel ca un doctor nu poate sa te diagnosticheze cu o boala si altu cu alta si sa primeste medicamente care luate impreuma s-ar putea pune viata in pericol ( doar unul din aspect, pentru care sunt de accord cu acest card de sanatate) Stiu de la mama si sora mea, ca acest card de sanatate in Romania vine cu un PIN...Si acum intrebarea mea: Daca se vrea cat mai putina frauda, de ce medical stie acest PIN personal??? mamei mele I s-a cerut ca PIN-ul sa fie anul ei de nastere si niciodata nu a fost indrumata sa si-l introduca in secret, ci medical il introducea chiar ea. Imi puteti spune din punc de vedere legal care ar trebui sa fie procedura si ce pot face si unde sa ma adresez in aceasta problema??? Nu este PIN-ul un numar secret, cunoscut doar de utilizator??
Cel mai recent răspuns: hincuvictor , utilizator 09:27, 2 Septembrie 2015
In Romania cardurile sunt cu CIP si chiar daca o terta persoana cunoaste codul PIN tot nu are ce sa faca cu acel cod, atata timp cat nu are si cardul. In plus, in prezent, cardul de sanatate poate fi citit doar in cabinetele medicale si farmacii.
Asa ca nu aveti de ce sa va faceti griji.
Rudele dumneavoastra din Romania vor avea probleme doar cu timpul de asteptare la cabinetele medicale (folosirea cardului de sanatate presupune operatiuni pe acest card, operatiuni ce duc la cresterea timpului petrecut de pacient in cabinet).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cardul de sanatate, stabilire pin simona simona  simona simona Buna ziua! va rog sa binevoiti a-mi spune , daca in cazul cardului de sanatate,in momentul cind acesta este activat de catre doctorul de ... (vezi toată discuția)
Clonare pin card cnas ceapraga ceapraga Buna ziua, am suspiciunea ca au fost folosite serviciile medicale de pe cardul meu cnas, fara stirea mea, intrucat am utilizat cardul intr-un cabinet ... (vezi toată discuția)
Cardul de sanatate cu microcip... pericol sau binefacere? ContSters122901 ContSters122901 Dupa discutiile fara finalizare , privind cartile de indentitate electronice `666`, pasapoartele biometrice.. iata ca acum se vorbeste despre [b]cardurile ... (vezi toată discuția)