avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obligatia de intretinere in natura
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obligatia de intretinere in natura

Instanta a stabilit custodia comuna a minorului, iar plata obligatiei de intretinere a minor sa se exercite in natura de ambele parti. Domiciliul minorului este stabilit la mama, de comun acord intre parti. In programul de vizitare se specifica ca in perioada vacantelor scolare adica, luna iulie minorul la locui cu mama, urmand ca in luna august minorul sa locuiasca la tatal. Intrebare....in perioada cat minorul locuieste la mama conform programului stabilit de instanta, tatal trebuie sa se achite de obligatie in natura? Sau fiecare o face in perioada in care minorul locuieste cu acestia? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 17:32, 30 Iunie 2016
Martonze, dus-adus de la institutia de invatamant se numeste transport. Ajutorul dat la lectii nu se numeste intretinere, iar spalat si calcat haine nici atat. Iar daca ai o relatie normala cu copilul, ajungi la programul de vizita sa calci, speli, faci curat si asa mai departe. Si cu aiguranta userul nu da inapoi la tot ceea ce ati mentionat.
Oricum, este foarte bine ca a inceput sa se acorde aceasta pensie in natura. Nu este decat in interesul minorului o asa sentinta.
Stimate When, statul român acordă între 2100-2800 lei lunar pentru un copil aflat în plasament. În această sumă intră atât salariul asistentei maternale, cât şi cheltuielile cu cele necesare minorului, la nivel minim.
Deci statul român apreciază şi plăteşte munca (DA, munca) mamei care are copilul în plasament.
Acelaşi lucru ar trebui să apreciaţi şi dvs., părinţii care consideraţi fără valoare munca depusă de părintele la care locuieşte copilul. Această muncă este contribuţia în natură a părintelui rezident.
Stimate domn, timpul costă bani! În plus, devotamentul părintelui nu se compară cu nici un nagajat.
Nu considera nimeni munca parintelui care sta cu copilul ca fiind fara valoare.
Mi se pare insa gresit modul in care dumneavoastra cautati echivalentul acestei munci in bani. Sa inteleg ca o sa cereti bani pentru munca depusa copilului dumneavoastra dupa ce va creste?
Sau incepeti sa apreciati idea de custodie comuna fizica pentru a imparti in mod egal respectivele obligatii de transport, lectii si asa mai departe?
Ca sincer va zic ca exceptand faptul ca va asteptati ca fostul partener sa ca plateasca implicarea in viata copilului si lucrurile pe care ar trebui sa le faceti din dragoste, in rest nu inteleg unde bateti. Pentru ca daca vine vorba de custodie comuna fizica, sunteti total impotriva. Deci, unica dumneavoastra problema o reprezinta banii?
Sau considerati ca daca dumneavoastra faceti lectiile cu copilul, financiar nu ar mai trebui sa contribuiti cu nimic?
Ca daca e asa, si nerezidentul nu va mai plateste manualele, dupa ce o sa faceti lectii cu copilul? Sau pe ce o sa scrieti si cu ce?
De asemenea, nu vad nici o graba ca in luna in care copilul e la nerezident, luna de vacanta, rezidentul sa plateasca pensia alimentara plus mai mult, ca nu-I asa, de curatat copilul si transportul se ocupa nerezidentul toata luna, nu?

Aţi înţeles complet greşit. Similar proceselor de partaj, când unul dintre părţi susţine că a avut salariu mai mare sau că mama a N copii nu a lucrat, ci numai el a adus bani în casă, există aceeaşi concepţie şi în în privinţa îngrijirii copilului.. În primul caz, ca şi în al doilea, dacă persoana nu rămânea acasă pentru susţinerea gospodăriei, cineva trebuia să o facă, contra cost, evident. Şi iată că această muncă are echivalent în bani :) Este prestarea intreţinerii în natură!

N-aş accentua acest aspect dacă fostul partener nu ar fi susţinut în instanţă că eu, ca mamă, nu am contribuit la creşterea şi educaţia copilului fiindcă nu am avut o perioadă contract de muncă şi că am trăit din pensia alimentară dată de el, de 180 lei :) pe care îi poate dovedi cu extras de cont, pe când eu nu am contribuit cu nimic! Mai mult, a pretins şi justificarea cheltuirii acestor bani!
Referitor la custodia comună fizică, o judec după cazurile cunoscute personal de către mine , care nu sunt benefice minorului. Este părerea mea subiectivă, din ceea ce cunosc.Posibil să fie şi cazuri fericite.
Ultima modificare: Vineri, 17 Iunie 2016
Martonze, utilizator
Nu sunt de accord cu dumneavoastra. Sunt atatea mame care au servici si reusesc sa aiba curatenie in casa si mancare pe masa. Dar da, fac asta dupa orele de servici. Pe cand persoana care sta acasa le face dupa ce ii pleaca copii la scoala si apoi sta. Cata mancare sa faci in 8 ore? Sau cata curatenie? In plus, daca nu exista macar unul sa aduca bani in casa, cu ce se cumpara mancarea pe care trebuie sa o gateasca mama?
Cred ca amestecati lucrurile si ar fi bine sa nu o faceti. Contributia financiara a fiecarui parinte e importanta, mama sau tata. Nu nimic, ca vezi eu dau cu mopul si nu nimic sau 180 de lei. Amandoi trebuie sa isi assume responsabilitatea unui trai decent al minorului.
Ca sunt persone, asistente maternale care primesc bani ca sa creasca un copil este cu totul altceva. Sunt si femei care primesc bani sa faca sex. Vedeti diferenta? Asta nu inseamna ca fiecare sotie trebuie sa intinda mana spre portofelul sotului dupa consumarea actului in sine.
Este opinia mea cum ca incercati de fapt sa justificati lipsa de implicare financiara a unor parinti rezidenti. Si nu e ok.

Alte discuții în legătură

Pensie de întreținere în perioada de vacanță: se poate întrerupe plata când copilul e la părintele nerezident? Miki&dede Miki&dede # Mihaela 07mai 2018 Buna ziua. Sotul meu are o fetita de 5ani din prima casatorie. Plateste pensia alimentara lunar si nu a intarziat niciodata cu plata ... (vezi toată discuția)
Stabilire contributie intretinere minor, ambii parinti ContSters257745 ContSters257745 Pun in discutia forumistilor urmatoarea cauza: Obligatia de intretinere trebuie cuantumizata la fel ptr ambii parinti, INDIFERENT DE CEL CARE PRIMESTE ... (vezi toată discuția)
Consiliere parinti la dgaspc irinavasiliu irinavasiliu Buna ziua, Care sunt atributiile legale si procedurile acestei institutii referitoare la implicarea in consilierea fostilor soti, spre beneficiul copiilor? ... (vezi toată discuția)