avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vechime cm
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vechime cm

buna ziua,am si eu o intrebare,cei 2 ani din CCC se pun la vechime CM chiar daca sunt in CCC ca am urmat o scola postliceala sanitara la zi?va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:35, 16 Iunie 2016
OUG 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor prevede :
art.22
1) Perioada în care o persoană beneficiază de drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5,art. 6,art. 9 alin. (4) şi (5) constituie perioadă asimilată stagiului de cotizare în vederea stabilirii drepturilor de pensie în sistemul public şi a drepturilor stabilite de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare.

(2) Perioada concediului pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) şi art. 6 constituie vechime în muncă şi în serviciu, precum şi în specialitate şi se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea.

Asadar, perioada CCC constituie vechime in munca chiar daca sunteti in CCC ca urmare a situatiei mentionate de dvs in mesaj (ati urmat o scoala postliceala sanitara, cursuri de zi)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil se ia in calcul la vechime Crisxtn Crisxtn buna ziua concediu de crestere copil este luat in calcul la calcularea vechimii in munca? multumesc (vezi toată discuția)
Perioada de ccc este perioada asimilata stagiului de cotizare pentru somaj? papic papic concediul pt cresterea copilului este considerat vechime in munca la calculul vechimei totale in munca pt obtinerea indemniztiei de somaj (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil se ia ca vechime? bodo2u bodo2u buna ziua...sper sa ma puteti lamuri intr-o situatie...sotia mea a nascut pe data de 18.07.2013, in aceasta perioada era angajata pana pe data de 31.08.2013 in ... (vezi toată discuția)