avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Darea în plata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Darea în plata

Buna ziua! Am accesat un credit pentru cumpărarea unei locuințe în anul 2005. Începând cu anul 2014 mi s.a făcut poprire pe salariu, în 2015 mi s.a executat silit di vândut apartamentul, banca nu și.a recuperat datoria continuând să.mi retina din salariu. Ce demersuri trebuie să fac și cui da ma adresez pentru a mi se ridică poprirea pe salariu???
Mulțumesc anticipat pentru raspunsuri!!!
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 10:05, 19 Iunie 2016
Buna ziua. Din pacate nu aveti ce sa mai faceti decat sa achitati creditul. Mecanismul darii din plata presupune ca dumneavoastra sa "dati in plata" imobilul ipotecat (locuinta) contra stergerii datoriei. Din informatiile pe care le-ati transmis reiese ca acest apartament a fost deja vandut, si prin urmare nu ati mai avea ce sa predati bancii.
Pe de alta parte ati avea o sansa daca ati contesta eventualele clauze abuzive cuprinse in contractul de credit (daca acestea exista, solicitati nulitatea lor si va puteti cel putin diminua ratele).
Ce demersuri trebuie să fac și cui da ma adresez pentru a mi se ridică poprirea pe salariu???


Va adresati instantei de judecata de pe raza domiciliului dvs si solicitati ca prin hotararea ce se va pronunta, sa se constate stingerea obligatiilor dvs fata de banca rezultate din contractul de credit ipotecar .
Deoarece a intervenit executarea silită a imobilului, nu se mai face notificare către bancă pentru transferul proprietății asupra bunului ipotecat. Așa cum a spus gi-jane2, trebuie să vă adresați direct instanței de judecată, care să constate că sunteți eliberat de datoriile către creditor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat reprezinta mai exact poprirea in cazul executarii silite la un credit ipotecar? raduandrei_75 raduandrei_75 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri competente (eventual cu numarul articolului din codul civil) la situatia mea. Mai exact, sunt divortat de ... (vezi toată discuția)
Executare datorie asociatie de proprietari, imobil ipotecat la banca lazu1981 lazu1981 Buna ziua. Am o datorie catre asociatia de proprietari (restante la intretinere) pentru care am fost actionat in judecata. Intrebarea mea este daca , in ... (vezi toată discuția)
Continuarea executarii silite dupa vanzarea imobilului ipotecat gabi007 gabi007 Buna.In urma unui contract de credit ipotecar incheiat in anul 2007 cu S.C. IFN din cauza crizei economice am ajuns sa fiu executat silit apartamentul fiind ... (vezi toată discuția)