avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul de odihna neefectuat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul de odihna neefectuat

Buna dimineata !

O colega si-a gasit un alt loc de munca mai bine platit la o alta institutie publica. Aceasta nu si-a luat restul de zile de concediu de odina de anul trecut, din anul 2015, si nici zilele de concediu de odihna ce i-ar fi revenit pentru timpul lucrat anul acesta, in anul 2016, in institutia noastra.

Va rog frumos sa ne ajutati cu un sfat:
- i se vor ma acorda zilele de concediu de odihna neluate in anul 2015 ?
- cine i le va plati ? institutia noastra sau noua institutie angajatoare ?
- pentru anul 2016, colega mea va mai avea dreptul la zilele de concediu de odihna de care ar fi beneficiat ?
- cine i le va acorda si cine i le va plati ?
- ce acte /cereri trebuiesc pentru acest lucru ?
Cel mai recent răspuns: oanaportar , utilizator 18:18, 21 Iunie 2016
1. Da, i se pot acorda pana la data incetarii raportului de munca/ raportului de serviciu zilele de CO aferente perioadei lucrate (2015; 2016).
In caz contrar, la incetarea raportului de munca/ de serviciu i se vor compensa in bani toate zilele de CO neefectuate.

2. Zilele de CO se platesc de catre institutia dvs. Noul angajator nu are nicio legatura cu aceasta situatie.

3. Pentru 2016 , are dreptul la CO aferent perioadei 01.01.2016 si pana la data incetarii raportului de munca/de serviciu.

4. Acte : salariatul depune o cerere de acordare a CO aferent anului 2015/2016.

5. Art. 146 C.mun.
(1) Concediul de odihna se efectueaza in fiecare an.
(2) In cazul in care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau partial, concediul de odihna anual la care avea dreptul in anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei in cauza, angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual.
(3) Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.
Va multumesc foarte mult pentru sfaturi !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul zile concediu odihna ion_raluca ion_raluca Lucrez in sectorul bugetar, la 01.04.2016 o sa intru in concediu de maternitate. Inainte de acest concediu de maternitate as vrea sa-mi iau si concediul de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuate în 2015 din cauza concediului de risc maternal și concediului prenatal Ionela.. Ionela.. Bună seara! Am o întrebare legata de concediul de odihna neefectuat. În 2015 am avut următoarele perioade de concediu medical: 3-30 iunie 2015: 24 ... (vezi toată discuția)
Conform cjue, pentru zilele de concediu neefectuate salariații au dreptul să fie plătiți, chiar dacă nu le-au cerut. este posibil acest lucru dacă nu își încetează activitatea în cadrul firmei? ana-maria- ana-maria- Curtea de Justiție a Uniunii Europene a dat o decizie foarte interesantă apropo de plata zilelor de concediu de odihnă: pentru zilele neluate de concediu, ... (vezi toată discuția)