avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... restaurant zgomotos- CEDO- incompetenta in Romania
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

restaurant zgomotos- CEDO- incompetenta in Romania

In conditiile in care am vecin un restaurant care isi urla manelele in fiecare weekend ( a se intelege vineri, sambata si duminica) si uneori si in timpul saptamanii, iar raspunsul de la garda de mediu este unul favorabil restaurantului (garda de mediu a cerut proprietarului sa faca masuratorile printr-o firma autorizata), pot sa dau in judecata la CEDO raspunsul si solutionarea garzii de mediu?
1.Reclamatia mea la garda de mediu este din august 2015, pana acum nu am primit raportul firmei care face masuratorile.
2. chiar si fara raspuns imi dau seama ca e in favoarea restaurantului din moment ce petrecerile au crescut ca numar, iar zgomotul este aceeasi.
3. ce l-ar impiedeca pe proprietar sa isi aduca niste incinte acustice "obosite" in momentul efectuarii testelor? probabil ca nimic.
4. pot cere si eu masuratori unei firme autorizate si sa folosesc aceste masuratori in instanta?

Este incredibil cum din august 2015 fac sesizari si reclamatii pe acest subiect si nu s-a schimbat nimic, e mai rau chiar. Nu mai am incredere in nici o institutie de stat din Romania, am dat peste nepasare si incompetenta, peste functionari suparati ca vreau ceva, peste unii care nici nu au citit sesizarile mele pana la capat ... ma gandesc ca CEDO e singura speranta sa se schimbe ceva. Culmea e ca avem legi, dar cine sa le aplice?! :(

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 11:58, 27 Iunie 2016
Deci mai intai trebuie sa-i dau in judecata local si in caz de nesolutionare sa merg la CEDO? Nu se poate fara pasul de dat in judecata aici?

Nu mai am incredere ca se schimba in bine in tara asta, legile nu se aplica, e suficient sa ai relatii si bani si poti ignora orice lege, nu mai vorbesc de bunul simt de a nu deranja si de a-i respecta pe ceilalti. Din august anul trecut fac reclamatii referitoare la acest restaurant si nu s-a schimbat in bine, ci in rau.
Mai intai trebuie sa promovati o actiune in tara si sa epuizati toate caile de atac interne.

Dupa care va adresati la CEDO, in conditiile mentionate de Conventia Europeana a Drepturilor Omului.
Stimat forumist,

Într-adevăr, Convenția Europeană a Drepturilor Omului protejează dreptul la o viață privată, apărat în concret de Art. 8 al Convenției.

Pe de altă parte, Curtea Europeană a Drepturilor Omului, în jurisprudența sa constantă, a statuat că dreptul la un mediu sănătos este parte integrantă a dreptului la viață privată.

Astfel, CEDO a arătat în diverse cauze că poluarea reprezintă o ingerință în dreptul la un mediu sănătos, iar aici putem vorbi se poluare fonică, precum în Cauza Moreno Gomez contra Spaniei, Cererea 4143/02, Hotărârea din 16.11.2004, poluare industrială ...etc. Una din cauzele interesante privind poluarea a fost și Cauza Branduse vs. Romania Cererea 6586/03, Hotararea din 7 aprilie 2009, cauză în care un deținut s-a plâns că celula sa rea invadată de mirosuri provenind de la o groapă de gunoi din apropiere.

În consecință, este incontestabil că mediul sănătos implică un control al poluării fonice, da protecție oferită de Convenție.

Prin urmare, dvs va trebui să oferiți șansa autorităților interne să dispună anumite măsuri. Dacă acestea nu au fost dispuse, va trebui să atacați fiecare rezolvare a plângerilor focute de către dvs, până când se vor epuiza toate căile de atac utile și eficiente. În aceste condiții, Curtea Europeană va putea fi sesizată cu succes.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa-ti faci dreptate, cu legi existente, dar cu nepasare din partea statului veronik veronik Buna ziua, de ce anume as avea nevoie pentru a da in judecata un restaurant care face galagie in fiecare week-end ? Avem vreun caz similar in Ro? Se pare ... (vezi toată discuția)
Obligatia institutiei publice de a raspunde cmmaria2 cmmaria2 Buna ziua, Catre ce for trebuie sa ma adresez daca biroul de politie nu raspunde la o solicitare oficiala pentru trimiterea unui document in termen de 30 de ... (vezi toată discuția)
Termen legal de raspuns si optiunile de riposta la lipsa de reactie a autoritatilor Valentinafrangu Valentinafrangu Stie cineva care ar fi o metoda legala sa obtin raspuns oficial, in termenul legal, la cereri depuse la primarie? Am depus pentru certificatul de urbanism in ... (vezi toată discuția)