avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum sa-ti faci dreptate, cu legi existente, dar cu ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum sa-ti faci dreptate, cu legi existente, dar cu nepasare din partea statului

Buna ziua,

de ce anume as avea nevoie pentru a da in judecata un restaurant care face galagie in fiecare week-end ? Avem vreun caz similar in Ro? Se pare ca Politia, Garda de Mediu, ANAF nu stiu sa aplice legile. Sau nu vor.
Filmarile mele in care se aude cat de tare este muzica pot fi acceptate in instanta? in ce conditii?
Pot cere eu masuratori ale nivelului zgomotului unei firme acreditate si sa folosesc acest lucru in instanta?
Ce ar mai trebui sa am ca dovezi ? Martori? Prieteni invitati pe la mine pot fi martori? momaile de pe strada nu vor sa participe- ne-au spus ca ne invatam noi cu galagia, le e frica de proprietar, e drept ca si pe noi ne-a amenintat cu bataia.

In afara faptului ca este zgomot si nu ne putem odihni in week-end (vineri, sambata, duminica) si uneori in timpul saptamanii, mai vorbim aici si de manele, pentru care in opinia mea trebuie platite daune morale.
M-am saturat sa insist cu reclamatiile la politie, garda de mediu, anaf (ca nici actele nu le sunt in regula) si sa nu se intample nimic, cu toate legile care sunt in favoarea mea, dar pe care nu le aplica nimeni. Nu mai am incredere in nici o institutie, instanta poate fi o ultima speranta, ma gandeam direct la CEDO cu raspunsurile standard, in limbaj de lemn si fara nici o rezolvare de la cei care mi-au raspuns pana acum la reclamatie.

Multumesc!
Am numar de inregistrare si un raspuns de la Mediu ca au cerut proprietarului sa prezinte un buletin de masurare al nivelului de zgomot, buletin care imi va fi prezentat si mie. Nu mi-au prezentat acest buletin, termenul era septembrie 2015.
Intre timp petrecerile continua si manelele urla nederanjate, deci ori buletinul nu a iesit bine, dar nu a tinut nimeni cont de el, ori masuratorile au fost facute in conditii "aranjate" de proprietar.

Nu stiu daca as putea si eu sa cer unei firme specializate masurarea nivelului zgomotolului.
Am cerut din nou sa mi se transmita rezultatul masuratorilor si am intrebat daca pot cere si eu masuratori. Astept raspuns.

Voi parcurge apoi si pasii pe care mi i-ati indicat. Va multumesc!

DanielaGratiela a scris:
Cu privire la "Precizez ca am trimis inregistrarea la Politie si Garda de mediu ... nu s-a intamplat nimic''
verificati daca aveti numar de inregistrare la sesizarile trimise si dovada din care reiese ca a-ti trimis sesizarile institutiilor abilitate ( dovada de primire - posta ori fax). In rest parcurgeti materialul descris mai sus si cu siguranta se va lua o masura legala.

,,daca vreti sa va judecati o sa aveti nevoie de un av acest gen de cauze nu se castiga cu modele de actiuni de pe net.'' ADEVĂRAT!

Conform Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, aveti posibilitatea de a obtine acele date de la institutia publica care dispus masuratorile, nu de la firma specializata.

Sesizati pentru incalcarea prevederilor Ordonantei 27/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor, asa cum am specificat mai sus.
In rest, SUCCES.
Ultima modificare: Duminică, 19 Iunie 2016
Daniela Gratiela, Alte profesii
@veronik
Pentru a proba nivelul zgomotului pe catre il percepeti in proprietatea dv este obligatoriu necesar sa soliocitati ca verificarea sa se faca in apartamentul dv
Tehnica necesara masurarii pragului fonic este detinuta numai de catre garda de mediu
Masurarea zgomotului in restaurant garantat va aduce concluzii defavorabile dv
In urma sesizarilor facute la politie ,aceasta trimite o adresa la garda de mediu pt masurarea nivelului sonor (poluare fonica) iar in prealabil trimit un echipaj in zona pt a confirma/infirma cele sustinute in sesizare .
Filmarile si inregistrarile personale nu se considera decat cele facute cu aparate inregistrate si omologate . Garda de mediu poseda asa ceva ,si politia ar trebui dar suntem in Romania deocamdata .
In raspunsul primit (in septembrie 2015) de la Garda de mediu se specifica clar ca au impus proprietarului sa faca masuratorile pentru determinarea nivelului zgomotului si ca acestea se vor efectua de un laborator specializat. Garda trebuia sa primeasca buletinul in octombrie si sa mi-l prezinte si mie.

Desigur ca, in aceste conditii, nu aveau cum sa iasa masuratorile in devafoarea restaurantului.

ynocentta a scris:

Tehnica necesara masurarii pragului fonic este detinuta numai de catre garda de mediu
Masurarea zgomotului in restaurant garantat va aduce concluzii defavorabile dv

Nu pot sa nu revin la intrebarile de ce dovezi am nevoie la initierea unui proces si ce sanse am?

Alte discuții în legătură

Restaurant zgomotos- cedo- incompetenta in romania veronik veronik In conditiile in care am vecin un restaurant care isi urla manelele in fiecare weekend ( a se intelege vineri, sambata si duminica) si uneori si in timpul ... (vezi toată discuția)
Obligatia institutiei publice de a raspunde cmmaria2 cmmaria2 Buna ziua, Catre ce for trebuie sa ma adresez daca biroul de politie nu raspunde la o solicitare oficiala pentru trimiterea unui document in termen de 30 de ... (vezi toată discuția)
Abuz al retelelor de tel .mob. lumi8 lumi8 Buna ziua! Am o problema legata de serviciile unei companii de tel . mobila .Angajatii acestei firme folosesc abonamentul meu de telefon activind diverse ... (vezi toată discuția)