avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Este obligatorie alarma/buton panica/supraveghere ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Este obligatorie alarma/buton panica/supraveghere video pentru PJ intr-un centru comercial?

Suntem o firma intr-un centru comercial, avand suprafata mai mare de 500mp. Dorim sa stim daca exista vreo lege prin care ne obliga sa avem alarma/ buton panica/ supraveghere video in magazin?
Cel mai recent răspuns: pya , utilizator 12:53, 19 Iunie 2016
depimde de valorile din spatiul comercial. indicat ar fi macar o alarama.
cu stima
:slap:
cassy a scris:

depimde de valorile din spatiul comercial. indicat ar fi macar o alarama.

:tooth:


@pya, nu se pune problema ca-i indicat, se pune problema ca-i obligatoriu,
fara paza si buton sunteti pasibili de sanctiune, fie ca va calca hotii, fie ca nu va calca,
vezi Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.
@trandafir2, mentionez ca este firma de paza in centrul comercial in care se afla magazinul nostru de mobila si exista supraveghere video pe holurile galeriei. Am citit legea dar se nu specifica foarte clar... Alarma oare ar fi de ajuns? mersi pt raspuns
1) In lege se specifica foarte clar, nu este loc de neclaritati.
2) Daca in contractul incheiat de catre firma care face paza in mall este specificat clar si fara echivoc ca va asigura in mod expres dvs. (firma X) paza conform legii 333, totul este in regula. Ideea este simpla. Vine politia in control si va intreaba Aveti contract de paza
Dvs. trebuie sa prezentati contractul legal intocmit (cu plan de paza aprobat anterior de politie) si nu doar sa le spuneti Nu, nu am contract, dar uite este o firma in mall care face paza.

3) Ca sa eliminati orice dubii si discutii in contradictoriu (atat pe forum cat si cu organul), solicitati de la IJP un punct de vedere cu privire la situatia dvs. concreta, iar organul va raspunde da ori ba, astfel incat daca raspunde ba, prezentati hartia oricarui organ care va veni in control. Bun?
Multumesc pentru sfat. O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am un magazin mixt in zona rurală pe if. am nevoie de camere ... Alex Lucian Alex Lucian Am un magazin mixt in zona rurală pe IF. Am nevoie de camere de supraveghere? (vezi toată discuția)
Baza legala asigurare securitate unitate de cazare CristianP00 CristianP00 Buna ziua, Detin o unitate de cazare turistica care functioneaza cu codul CAEN: 5590 Alte servicii de cazare. Am primit o vizita de la Politie prin care ni ... (vezi toată discuția)
Montare sistem supraveghere video Ovidiu Cozma Ovidiu Cozma Buna ziua. Sunt administratorului unui magazin-bar(PFA) in mediul rural. In prezent unitatea este doata cu sistem de alarma de o firma specializata. In viitor ... (vezi toată discuția)