avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere

buna ziua am o intrebare ..se poate concedia o persoana la o zi la alta pe motiv ca nu se poate comunica cu el.....mai exact prietenul meu soferi de tir a fost concediat la o zi la alta pe acest motiv ....o alta intrebare a mea e ce drepturi are prietenul meu? indemnizatie poate primi? cu respect astept raspunsul
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:18, 19 Iunie 2016
Dupa o zi pe alta, nimeni nu poate fi concediat.

Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

Despre ce indemnizatie este vorba?
Scuze vroiam sa intreb de somaj nu de indemnizatie ....
Pentru somaj trebuie sa se indeplineasca mai multe conditii, si anume :
Legea nr.76/2002 :
Art. 34

(1) Somerii prevăzuţi la art. 17 alin. (1) beneficiază de indemnizaţie de şomaj dacă îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni premergătoare datei înregistrării cererii;
b) nu realizează venituri sau realizează, din activităţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare;
c) nu îndeplinesc condiţiile de pensionare, conform legii;
d) sunt înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă în a căror rază teritorială îşi au domiciliul sau, după caz, reşedinţa, dacă au avut ultimul loc de muncă ori au realizat venituri în acea localitate.
........

Art. 17
(1) În vederea stabilirii dreptului de indemnizaţie de şomaj, şomerii prevăzuţi la art. 16 lit. a) sunt persoanele care se pot găsi în una dintre următoarele situaţii:
a) le-au încetat raporturile de muncă din motive neimputabile lor;
....

Art. 5 din Normele de aplicare a Legii nr.76/2002 prevede:

Prin motive neimputabile, în sensul art. 17 alin. (1) din lege, se intelege:
a)încetarea raportului de muncă în temeiul art. 56 alin. (1) lit. a), b), d), e), g) şi i), art. 61 lit. c) şi d), art. 65 alin. (1), art. 95 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

b)încetarea raportului de muncă la iniţiativa angajatorului, prin notificare scrisă, în temeiul art. 31 alin. (3) din Legea nr. 53/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
......

Prin urmare, acestea sunt articolele care dau posibilitatea sa se beneficieze de somaj.

In general, se beneficiaza de somaj daca:
- c.i.m. a fost incetat din motive neimputabile salaiatului
- fostul salariat a realizat un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni anterioare datei depunerii actelor la AJOFM.

Stagiul minim de cotizare poate fi cumulat de la mai multi angajatori si nu numai de la unul singur.

Incetarea c.i.m. cu acordul partilor, prin demisie, prin desfacerea disciplinara a c.i.m. etc. nu da posibilitatea fostului salariat sa beneficieze de indemnizatia de somaj, intrucat acestea sunt considerate motive imputabile salariatului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Iunie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Concediere de la o zi la alta!?Nu se poate, dar incetarea unui contract de munca in maxim trei luni de la angajarea salariatului fara sa motivezi decizia de incetare, se poate, conform art.31 alin (3) Codul Muncii( o simpla notificare).Fostul salariat poate beneficia de somaj in acest caz.
Un salariat poate beneficia de indemnizatia de somaj in contextul Legii 76/2002 in conditiile in care incetarea raportului de munca cu angajatorul nu a avut loc din motive imputabile acestuia.In cazul in care contractul individiual de munca inceteaza cu art.65 alin(1)-concediere individuala, acesta beneficiaza de indemnizatia la somaj.

Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Iunie 2016
Themis7, utilizator
prietenul are 5 ani la aceasta firma iar azi seful nu a zis personal ci a trimis vorba de la un coleg ca de luni are pe altcineva in locul ei....asta ma interesa ce drepturi are in acest caz?

Alte discuții în legătură

Somaj mariusastra mariusastra Buna ziua am o întrebare muncesc la o firma de 5 ani daca firma mă concediază pe ce motiv vor ei chiar și indisciplinat sau că nu mi fac norma pe zi mă ... (vezi toată discuția)
Beneficiere somaj ContSters31759 ContSters31759 Va rog sa-mi spuneti cu ce articole as putea sa inchid contractul unui angajat, astfel incat sa poata beneficia de somaj! Multumesc mult!! (vezi toată discuția)
Stimulent mirela-vera mirela-vera Buna dimineata, Beneficiez de stimulent pana la implinirea varstei de 3 ani a copilului daca, dupa cele 6 luni in care angajatorul e obligat sa ma primeasca, ... (vezi toată discuția)