avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere

buna ziua am o intrebare ..se poate concedia o persoana la o zi la alta pe motiv ca nu se poate comunica cu el.....mai exact prietenul meu soferi de tir a fost concediat la o zi la alta pe acest motiv ....o alta intrebare a mea e ce drepturi are prietenul meu? indemnizatie poate primi? cu respect astept raspunsul
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:18, 19 Iunie 2016
1. Concedierea verbala este nelegală, atit timp cit nu s-au respectat dispoziţiile din Co­dul muncii, care prevede cazurile limitativ enumerate cînd cel care angajează poate desface contractul de muncă încheiat pe o durată nedeterminată, însă cu respectarea formelor prevăzute în Co­dul Muncii, conform căruia -in anumite situatii - decizia de desfacere a contractului trebuie să fie comu­nicată în scris angajatului.

2. In afara de dreptul de a contesta decizia de incetarea a c.i.m., despre alte drepturi nu avem cum sa discutam, intrucat nu stim cu ce articol a incetat c.i.m.
Ultima modificare: Duminică, 19 Iunie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj mariusastra mariusastra Buna ziua am o întrebare muncesc la o firma de 5 ani daca firma mă concediază pe ce motiv vor ei chiar și indisciplinat sau că nu mi fac norma pe zi mă ... (vezi toată discuția)
Beneficiere somaj ContSters31759 ContSters31759 Va rog sa-mi spuneti cu ce articole as putea sa inchid contractul unui angajat, astfel incat sa poata beneficia de somaj! Multumesc mult!! (vezi toată discuția)
Stimulent mirela-vera mirela-vera Buna dimineata, Beneficiez de stimulent pana la implinirea varstei de 3 ani a copilului daca, dupa cele 6 luni in care angajatorul e obligat sa ma primeasca, ... (vezi toată discuția)