Buna am o situatia mai dificila cu mama copilului ma tot amenita ca imi ia copilul si pleaca in conditile in care nu este din acelasi oras unde am domiciliu copilul este minor are 2 ani si este pe numele meu trecut si ma ameninta ca pleaca cu tot cu copil probele au aparut din cauza discutilor financiare ca is scot ochi dupa ce ii cumpar una sau alta .... daca o voi da in judecata ce sanse de castig am pentru tutela copiluli tinand cont ca ea sta la mine cu tot cu copil
conteaza partea financera ca ia ramane cu vreo 200 de lei pe luna in mana avand rate bancare la fel si la mine am rate de 250 de lei pe luna si executare pe cont de 33 , 33 % dar imi raman undeva la 1500 de lei in mana net .. stau cu parinti nu platesc chirie si alte cheltuieli ia daca pleca ar sta in apartamentele inchiriate de firma dar nu si nu are nici viza de flotant ca sa demontreze ca sta in chirie toate cheltuielie sun lunar suportate de mine cresa haine mancare etc..
daca ajung in instanta pot cere testul poligraf pentru a demonstra ca in tot acest timp a fost infidela ???
Instanta de tutela dispune asupra raporturilor dintre parintii si copiii lor minori, tinand seama de interesul superior al copiilor, de concluziile raportului de ancheta psihosociala, precum si, daca este cazul, de invoiala parintilor.( aceasta poate fi consfintita intr-o tranzactie , semnata de ambele parti litigante )
De regula, autoritatea parinteasca se exercita de catre ambii parinti, in afara de cazul cand instanta decide altfel.( instanta de judecata, tinand cont de intelegerea survenita intre parti , avand in vedere si alte probatorii , ancheta psihosociala efectuata , spre exemplu, poate dispune ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata numai de catre unul dintre parinti ).
Astfel, daca exista motive intemeiate, sustinute si de intelegerea intre cei impricinati , instanta hotaraste ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata numai de catre unul dintre parinti.
(celalalt parinte pastreaza doar dreptul de a veghea asupra modului de crestere si educare a copilului si poate avea stabilit un program de vizitare, derulat in intervale de timp determinate).
problema se pare cu sa rezolvat nu mai stiu nimica de copil de 7 zile dect din spusele mamei cand o sun sa vad ce face fata dar tot timpul cand o sun copilul plange si o intreb ce are si imi zice ca nu ii treaba mea mai nou ma ameninta cu nu imi pot vedea copilul decat daca castig procesul care dupa spusele ei ma da judecata este influentata de mama ei si din ce imi dau eu siama este premeditata chestia asta ca mama ei ma ameninta cu politia ca face ca drege etc... ce pot face ca sa nu o mai las in mediu acela daca incerc sa merg sa imi iau copilul imi zica ca nu am ce cauta sa il ia ia risca sa ramana fara lucru si de intretinut nu poate pentru ca nu are salariu daca ramane fara lucru si mama ei castiga undeva la 800 de lei pe luna si este dispusa sa si piarda copilul in instanta daca se ajunge ceea ce nu imi doresc sa creasaca copilul fara mama si tata .... toate aste se drag de la mama ei ca si ai procedat la fel si acuma o duce rau .. si este o influnenta negativa asura ei si a copilul pe deasupra ma face nebun ... si daca zice ceva dupa 2 minute zice ca nu ia a zis va rog ajutor multumes anticipat