avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Brexit
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Brexit

Care este parerea dumneavoastra, ce credeti ca se va intimpla cu valoarea monedei Euro, in raport cu Leul, daca Marea Britanie va iesi din UE?
Cel mai recent răspuns: ContSters392850 , utilizator 19:41, 25 Iunie 2016
Nu stie nimeni ce se va intampla cu fiber, cu cable sau cu chunnel sau cu altele, va dati seama ce s-ar intampla daca s-ar sti asa ceva. Un lucru este cert, in primele zile va fi volatilitate, apoi perechile se vor aseza cam cum au fost, cu o tendinta depreciativa pentru pounds, nefiind exclus sa duca the cable in 1.2xxx (parere de can-can, normal).
Mi-e teama sa nu creasca foarte mult. Si atunci, ratele in banci... Preturile cresc oricum s-ar "plimba" Euro.
Nana_eu a scris:

Preturile cresc oricum s-ar "plimba" Euro.

Ati vazut ca la benzina a mai si scazut uneori pretul, la fel tariful apelurilor telefonice, la fel pretul la terenuri sau constructii dupa asa zisa criza, chiar si anumite servicii turistice externe sunt mai ieftine in raport cu leul romanesc si desigur de multe ori preturile au crescut (sa spunem nejustificat). Se pare ca asa este in capitalism, noi nu prea avem exercitiul acesta.


Nana_eu a scris:

Mi-e teama sa nu creasca foarte mult. Si atunci, ratele in banci...

Cat priveste aceasta temere a dvs., da, este indreptatita, dar nu se va datora lirei sterline, ci mai ales capacitatii si potentei tarii noastre de a mentine o moneda competitiva printr-o economie competitiva, deci aici, acasa, este problema si nu la Londra.


trandafir2 a scris:

deci aici, acasa, este problema si nu la Londra.


Dar eu, pentru noi am intrebat, nu am grija englezilor! Nu vor muri ei de foame. Chiar cred ca vor trai mai bine. Vor sti sa negocieze totul de la acelasi nivel superior. Am pus prima intrebare "valoarea monedei Euro in raport cu leul".

trandafir2 a scris:

Ati vazut ca la benzina a mai si scazut uneori pretul, la fel tariful apelurilor telefonice,... chiar si anumite servicii turistice externe,


Da, benzina scade uneori si "sare" a doua zi, dublu (locuiesc vis-a-vis de o benzinarie).
Tarifele telefonice?! Hai sa fim seriosi! Degeaba au scazut, daca ofertele lor sint de valoare mult mai mare decit inainte de reducere. Cele vechi au disparut, nu am de ales. Cu ce ma ajuta pe mine, roman, asta?
Cit despre serviciile turistice... citi romani isi permit asta? Desigur, cei ce isi permit, nu duc nici grija cursului valutar.
Si exemplele ar putea continua.
Ultima modificare: Vineri, 24 Iunie 2016
ContSters392850, utilizator
trandafir2 a scris:
Nu stie nimeni ce se va intampla ...

Să nădăjduim că atâta timp cât cineva acolo sus veghează, mă refer la BNR, leul românesc nu are motive sa se devalorizeze, cu atat mai mult cu cat este sustinut de o economie emergentă înfloritoare care duduie ca o locomotivă diesel electrică făcută de oltenii de la Electroputere Craiova.

Alte discuții în legătură

Compania de telefonie mobila-euro vs lei doar_el doar_el Buna ziua, As vrea daca se poate sa imi dati o lamurire ca sa inteleg fenomenul. Luam exemplu o companie de telefonie mobila (Subiectul e vechi probabil) ... (vezi toată discuția)
Imobiliare !! cine tot tine piciorul '' pe frana '' ??? ContSters205490 ContSters205490 2006 > 2007 > Chiar si 2008 anii de BOOM imobiliar IN ROMANIA !!! Se construia '' CU TUPEU '' !!! In '' DRACI '' ... (vezi toată discuția)
Ce parere aveti?sa vand sau sa mai astept? CHANEL CHANEL Am pus in vanzare intr-un oras mic, -statiune balneoclimaterica , un apartament 2 camere ,confort 1, la un pret real (40000eur),pt.care acum 1 an as fi primit ... (vezi toată discuția)