avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am nevoie de un sfat - mi se cere sa deschid un cont ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am nevoie de un sfat - mi se cere sa deschid un cont bancar

de curand am primit un e.mail,cu o scrisoare de la cineva din Africa,in legatura cu o suma mare de bani...acest om imi cere o favoare ,sa.mi fac cont bancar ,sa primesc banii astia din care jumatate ii transfer inapoi.Am primit pasaportul acestiua ,iar motivul pentru care m.a roaga pe mine sa fac asta este ca ma numesc Cojocaru..iar banii astia au fost unui om numit Cojocaru.Mi.a spus ca ma cauta din anul 2011 de cand acest anumit Cojocaru a murit intr.un accident,si.mi spune ca numai prin mine poate scoate banii.Am primit multe e.mail.uri cu detalii in care imi asigura ca este legal.Iar eu nu stiu daca sa.mi fac acest cont ,sau nu.
Cel mai recent răspuns: ContSters363550 , utilizator 12:27, 24 Iunie 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este nevoie sa anuntati de urgenta politia , nu sa va angrenati in jocuri infractionale.
Nu este nimic legal dacă nu aveți dreptul de a primi acei bani.

E vorba ori de o infracțiune la care sa fiți complice sau urmează sa deveniți victima a infracțiunii.

Cei din Africa sunt foarte greu de prins...
Oricine a primit, cel puțin o dată, asemenea tip de mail. Ștergeți-l urgent, raportați-l ca spam și pe viitor nu le mai deschideți. Acești expeditori caută naivi prin intermediul și cu ajutorul cărăra să comită infracțiuni.
In cel mai "bun" caz ati functiona drept "sageata" (conduce la blocarea contului si raspundeti penal). Dar, de obicei, este vorba de o tentativa de escrocherie ordinara, nu e vorba de nicio mostenire pe care ar avea-o africanul, ci va zice ca trebuie sa-i trimiteti bani pentru notar, pe urma pentru a mitui functionarul de la banca, pe urma pentru nu stiu ce adeverinta si va tine tot asa pe promisiuni pana ramaneti fara bani.
Da, se poate acționa în modul clasic de înșelăciune.
Politia nu cred ca are chef de asa ceva.
Dacă ați merge la politie ați putea însă afla și dacă au mai fost alții înșelați asa.

Dacă ii trimiteți bani nu ii veți mai recupera niciodată.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iunie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in cazul in care o persoana din alta tara/continent ... Raluca P G Raluca P G Buna ziua, in cazul in care o persoana din alta tara/continent doreste sa imi faca o donatie de 300.000 euro ce ar trebui sa fac? Ce date are nevoie? Care e ... (vezi toată discuția)
Condamnare? tudor_c tudor_c Eu ma ocup de organizari excursii internationale,iar in urma cu cateva luni trebuia sa fac o excursie.Din cauza unor situatii mai putin placute nu s-a mai ... (vezi toată discuția)
Victima a infractorilor Roscatta Roscatta Buna ziua.As dori sa imi raspunda cineva autorizat in privinta unei probleme. Am picat ca musca in lapte in plasa unor persoane. Am fost acostata de o ... (vezi toată discuția)