avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesiune

Buna ziua. Doresc sa initiez la judecatorie dezbaterea suucesiunii dupa bunici, mama fiind de asemenea decedata. Am atasat la cererea de chemare in judecata copii dupa titlurile de proprietate . Exista insa un teren arabil ce a apartinut bunicului meu, confiscat pe timpul comunistilor, dar revendicat si dobandit de catre una dintre matusi. As dori sa-mi spuneti care sunt parghiile juridice sau ad-tive de care as putea face uz, pentru ca acel teren sa fie adus la masa partajabila. In prezent nu detin niciun act, iar matusa mea n-are niciun interes sa depuna vreun inscris in acest sens. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cassy , utilizator 16:12, 22 Iunie 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca doar matusa a facut cerere de retrocedare a acelui teren nu vad cum puteti sa il readuceti la masa succesorala.
Pentru a intra in posesia unei fotocopii faceti o cerere motiva la primaria in cauza bineinetelkes insotita de acte doveditoare ale calitatii dvs de mostenitor.
Poate nu ati respectat termenle legale si sunteti decazut din calitatea de succesor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate simircea simircea Buna ziua, Iata pe scurt urmatoarea situatie: bunicii mei aveau in 1948 un teren de 300m2; comunistii le-au luat 100m2; prin anii '60 bunica mea ramasa ... (vezi toată discuția)
Modificarea titlurilor de proprietate sile2011 sile2011 buna ziua am si eu o intrebare, nelamurire? bunicul meu a avut teren foarte mult. el este unic mostenitor dupa mai multe persoane(parintii, bunicii, unchii, ... (vezi toată discuția)
Recuperare mostenire sara12 sara12 Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac in situatia in care tatalui meu nu i se da dreptul la mostenire. Strabunicul meu a avut mai multe bunuri care i-au ... (vezi toată discuția)