avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Handicap de gradul 2
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Handicap de gradul 2

Buna ziua,

Am o angajata careia i s-a stabilit un handicap de gradul 2. Ce fac cu contractul ei de munca? Ea nu mai poate veni la servici, de medical nu mai beneficiaza. Mai are dreptul la munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:04, 23 Iunie 2016
1. Persoanele cu handicap au dreptul de a munci şi de a realiza venituri în conformitate cu prevederile legislaţiei muncii, precum şi cu dispoziţiile speciale din prezenta lege.

2. Persoanele cu handicap pot fi încadrate în muncă conform pregătirii lor profesionale şi capacităţii de muncă, atestate prin certificatul de încadrare în grad de handicap, emis de comisiile de evaluare de la nivel judeţean sau al sectoarelor municipiului Bucureşti.
(Legea 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la munca al unei persoane cu handicap cristinamiron cristinamiron un cetatean cu gr de handicap 2 are dreptul la contract individual de munca? (vezi toată discuția)
Drepturi personal cu grad handicap incadrat kumpel kumpel buna ziua! 1) - as dori sa stiu daca personalul cu grad de handicap poate fi incadrat in munca indiferent de grad, 2) - daca da, persoana cu grad handicap ... (vezi toată discuția)
Dreptul la incadrarea in munca Mangeavas camelia Mangeavas camelia O persoana cu grad de handicap accentuat are dreptul la incadrare in munca de 4 ore sau 8 ore? (vezi toată discuția)