avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... depasire viteza legala pe drum cu restrictie cu 61km/h ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

depasire viteza legala pe drum cu restrictie cu 61km/h retinere permis 90 zile?

Buna ziua,azi am depasit,fara intentie,nici nu stiu cu cat...masina de radar neinscriptionata venea din sens opus ,in afara localitatii dar pe un sector de drum cu restrictie de 50km/h....
Sunt destul de bulversat,pt ca zona am mai parcurs o dar n am observat sa meraga cineva cu 50-60 km /ora...datorita zic eu ca totusi este in afara localitatii ..
Cred ca este lasata aceasta limitare in mod expre pentru a gasi motive de amendare si corectie...
Va rog sa ma ajutati cu un sfat recomandare cum sa procedez????
lucrez in vanzari...iar masina este locul meu de munca...
Va rog....
Ofer si alte detalii daca este cazul.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 08:43, 29 Iunie 2016
Ati fost amendat si v-a fost suspendat permisul de conducere pentru 90 de zile?
Sunteti atat de bulversat incat nu puteti sa dati amanunte intr-o singura postare?:)
Se intampla ca da...pentru ca am permisul de foarte mult timp si la conduc permanent datorita serviciului...iar sa imi ia permisul insemana destul de mult pt mine.
Zona in care am fost depistat era in afara localitatii pe drum national,dar cu restrictie viteza 50km h datorita denivelarilor...zona este de multi ani in aceiasi stare,si cu aceiasi restrictie dar eram primul din coloana si toti mergeau cam in aceiasi viteza...mentionez ca nu stiu efectiv ce viteza aveam decat cea comunicata de aparatul radar al masinii de politie care venea din sens opus,o maina dacia logan rosu,neiscriptionat ,cu numere normale de inmatriculare...nu....cu MAI.......
Fiti mai precis, ati primit sau nu amenda, v-a fost sau nu suspendat permisul?
Raspunsurile sunt ambigue "se intampla ca da", "sa imi ia permisul", "nu stiu efectiv ce viteza aveam", nu se intelege daca v-a fost sau nu suspendat permisul!

Ati primit proces verbal de constatare a contraventiei sau nu?

In pv trebuie sa fie mentionata viteza, seria aparatului radar, imprejurarile savarsirii faptei.

Faptul ca masina nu era inscriptionata si ca nu avea nr de MAI nu are relevanta. Politia putea sa aiba aparatul radar montat pe o bicicleta.


Buna ziua,da mi a fost retinut permisul pt 90 zile,viteza inregistrata de aparatul radar pe sectorul de drum cu limitare viteza la 50 km/h ,desi era in afara localitatii , a fost de 111 km/h.Am mentionat pe proces ca aveam o viteza mai mica ,fara a fi specific,deoarece iesisem din localitate apoi din inertie am accelerat...fara sa mai iau in calcul semnul de limitare viteza...50km/h , nu intentionat !Doar ca iesisem din localitate si ca de obicei in afara localitatii merg cu 90...100 km/h.
Nu am abateri in circulatie ,amenzi,retinere permis,accidente,nu sunt model ...dar conduc preventiv si in limita a maxim 20km peste viteza legala...acord prioritate pietonilor,nu depasesc pe linia continua,decat carute...sau utilaje lente...nu trec pe rosu...
Interbare daca stititi cine stabileste si in ce conditii se aplica limitarile de viteza pe sectoare de drum,pe ce perioada,daca se poate contesta limita de viteza pe acel sector de drum?
Va multumesc.
Restrictiile de viteza le impune administratorul drumului functie de configuratia drumului, lucrari, etc.
Contestati pv in termen de 15 zile de la comunicare si solicitati prezentarea probei video, verificarea metrologica a aparatului radar, cam ce se cere in astfel de situatii.
Puteti prelungi boala vreo 6 luni pana ajungeti in perioada iernii si eventual sustineti testul 13/15 ptr reducerea perioadei de suspendare la 30 de zile daca va incadratii in conditiile sustinerii testului.

Alte discuții în legătură

Contestatie/reducere suspendare permis dsptc dsptc Astazi am fost detectat de un aparat radar TRU-CAM, situat in zona Cleja-Racaciuni,jud.Bacau, DN2, cu viteza de 103km/h, in urma caruia mi s-a suspendat ... (vezi toată discuția)
Pv contraventie circulatie nicusor563 nicusor563 Buna ziua.Am o speta:acum o luna am fost amendat de politia rutiera pentru viteza(103km/h) si mi s-a retinut si permisul de conducere.Am refuzat sa semnez si ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda cu ridicare permis 90 zile pt depasire limita viteza in zona cu restrictie 50km/h in afara localitate ,drum national cu denivelari maarkyM maarkyM Buna ziua, Anul trecut in vara ,cand ma intorceam din deplasare in interes serviciu(conduc in medie peste 2000 kmpe luna),mai aveam cativa km pana acasa,pe ... (vezi toată discuția)