avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... control ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

control ITM

Buna ziua!
Ma intereseaza sa stiu, daca in cazul unei sesizari facute de un salariat la ITM, in cazul de fata ITM Alba, inspectorii de munca vor anunta firma ca urmeaza un control sau vor furniza societatii reclamate datele angajatului care a facut sesizarea, sunt acestea confidentiale? Cum se poate face o sesizare pentru un control la firma
Majoritatea angajatilor se tem sa depuna plangeri la ITM pt nerespectarea drepturilor ce li se cuvin si pt abuzuri din partea angajatorului, intrucat au impresia ca vor fi fortati ulterior sa plece din firma.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:07, 24 Iunie 2016
In acest caz :
- ITM-ul va efectua un control la societatea in cauza
- Dupa efectuarea controlului, va comunica persoanei in cauza raspunsul la petitie.
- Inspectorii de munca sunt obligati să păstreze confidenţialitatea asupra identităţii persoanei care semnalează nerespectarea prevederilor legale în domeniul reglementat de prezenta lege şi să nu dezvăluie angajatorului, prepuşilor săi sau altor persoane faptul că efectuează controlul ca urmare a unei sesizări.

In sesizare veti specifica datele dvs de identitate , precum si neregulile savarsite de catre angajatorul dvs in legatura cu relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca . De exemplu, neplata drepturilor salariale, neinregistrarea demisiei, neplata orelor suplimnetare, neacordarea repausului saptamanal etc.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma care incalca numeroase legi dinosaurusttt dinosaurusttt Nu face protectia muncii noilor angajati. Nu ofera echipament de protectie noilor angajati. Inventeaza reguli(care nu exista in regulamentul de ordine ... (vezi toată discuția)
Control itm Roxana Popa Roxana Popa buna ziua,ITM poate sa faca un control la firma fara sesizare?mi-e teama sa nu ma trezesc ca vin la noi la firma pt ca azi am dat un telefon sa cer niste ... (vezi toată discuția)
Buna seara, ContSters338154 ContSters338154 Domne,cui trebuie sa ma adresez sa: ~aduca la cunostinta patronului meu ca eu nu am nici o vina ca el nu are angajati suficienti si din aceasta cauza eu ... (vezi toată discuția)