dragan oana a scris:
gabescu a scris:
2. Am mai spus odata cam asa ceva si s-a potrivit altor persoane: Cu cat veti raspunde mai mult provocarilor cu atat veti fi atacata mai mult.
Intr-un fel aveti dreptate.Dar cand isi va ameninta mama sau sotia si voi fi de fata,ce as putea face?sa plec de acasa?
Personal nu cred ca aveti deloc dreptate ! De ce ? Pentru ca adoptand atitudinea de taci si inghite , nu faci alceva decat sa-i hranesti pe abuzatori , tocmai pe tacerea si acceptarea victimelor se bazeaza si in asta constand puterea lor.Daca ar exista un interes real al autoritatilor de stavilire a acestui fenomen(vorbesc aici de abuzul emotional si cel fizic) precum si o modalitate mai facila de aparare a victimelor , poate viata femeilor si copiilor din Ro ar fi alta si poate ca gradul de educatie al populatiei ar creste ; stiti vorba aceea daca familia nu te-a educat , o va face societatea.In cazul acesta daca societatea sfatuieste victimele sa lase 'nebunul' in pace ce lectie dam copiilor ?Ca este ok sa iti bati joc de cei din jur pentru ca oricum toata lumea va accepta acest lucru?
Daca politia , in afara de o amenda
mai mare data galagiosului , ar putea retine pentru o perioada de timp (nu stiu , sa zicem 12-24 ore) un scandalagiu , nu credeti ca acesta se va gandi mai bine a doua oara cand va cauta cearta ?