avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Comert pe persoana fizica
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Comert pe persoana fizica

Intentionez sa cumpar diverse articole pe care sa le vand ulterior la un pret mai mare pe diverse site-uri de anunturi. Am gasit pe site-ul Anaf urmatoarele precizari:

Comerţ, meserie

Explicaţii:
Sunt veniturile realizate din comerţ de către persoane fizice sau de asocieri fără personalitate juridică, din prestări de servicii, sau cele obţinute din practicarea unei meserii. De exemplu: activităţi de producţie, de reparaţii; cumpărături făcute în scopul vânzării; organizarea de spectacole; intermediar de tranzacţii comerciale cum ar fi: contract de comision, de mandat, de reprezentare, de agent de asigurare... ; vânzarea în regim de consignaţie a bunurilor cumpărate în scopul revânzării sau produse pentru a fi comercializate; activităţi de editare, imprimerie, multiplicare; transport.

Obligaţii privind declararea:
În 15 zile de la începerea activităţii depuneţi Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere Formular 070 la unitatea fiscală de care aparţineţi, precum şi Declaraţia privind venitul estimat/norma de venit Formularul 220, în care treceţi venitul pe care apreciaţi că-l veţi obţine. Dacă aţi optat pentru impunerea în sistem real, adică pe baza datelor contabile, acest formular se depune până în ultima zi din ianuarie. Fac excepţie de la depunerea formularului 220 situaţiile în care impozitul se reţine de către plătitor.
Până pe 25 mai depuneţi Declaraţia privind veniturile realizate din România Formularul 200. Depuneţi şi Declaraţia privind venitul estimat / norma de venit Formularul 220, dacă în anul anterior aţi avut pierderi sau apreciaţi că veţi avea venituri care diferă cu cel puţin 20% faţă de anul anterior.

[ link extern ]

1. Inteleg ca activitatea pe care doresc sa o desfasor se incadreaza la „cumparaturi facute in scopul vanzarii” si pot exercita acest lucru fara a fi nevoie de PFA sau alta entitate juridica. Va rog sa ma corectati daca gresesc.

Am cateva nelamuri in privinta formularul 070 [ link extern ]

2. As dori sa stiu daca trebuie sa completez ceva la punctele IV si V. Eu fiind persoana fizica, nu ma voi inregistra la Registrul Comertului, astfel incat nu inteleg ce Organ emitent ar putea sa-mi acorde codul CAEN corespunzator.

3. La punctul VI banuiesc ca nu e nevoie sa completez nimic pt ca abia incep aceasta activitate.

4. Unde mentionez „cumparaturi facute in scopul vanzarii”? ( activitatea pe care intentionez sa o desfasor)

Va multumesc anticipat pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:37, 26 Iunie 2016
Pentru ce fel de activitate doriti sa desfasurati, trebuie sa va autorizati ca pfa sau intreprindere individuala sau chiar srl la registrul comertului.
Si referitor la ce ati copiat de pe acea pagina, cititi mai bine in codul fiscal care a intrat in vigoare de la 1 ianuarie 2016, pentru ca o parte din datele din articol nu mai sunt valabile, nefiind materialul actualizat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri din practicarea profesiilor liberale - 2013 Laura Ciobeica Laura Ciobeica Avocatnet a publicat un articol foarte bine structurat pentru toate veniturile impozabile din Romania din care am extras pentru noi traducatorii, autorizati ... (vezi toată discuția)
Contabilitate p.f.a. sama sama sunt p.f.a. de 3 zile, va rog sa-mi spuneti ce fel de registre si ce documente trebuiesc intocmite/ ce fel de contabilitate se tine si cum? am inteles ca iti ... (vezi toată discuția)