avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... inmatriculare auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

inmatriculare auto

Buna seara,
Ma numesc Anghelescu Stella si am urmatoarea situatie.
Am cumparat o masina noua prin Societatea Meridian.
Masina este achizitionata cu plata in rate pe numele meu,
sotul meu neputand a se incadra la conditiile de creditare.
Din punct de vedere legal este bun comun al ambilor soti
fiind dobandit in timpul casatoriei.
Intrebarea este:
Cum pot inmatricula masina pe numele sotului sau a amandurora ?
Un amanunt. Eu nu am nici carnet de conducere.
Va multumesc pentru un raspuns cat mai urgent, deoarece
situatia trebuie rezolvata in zilele urmatoare.
Cu stima.
Anghelescu Stella
Cel mai recent răspuns: Anghelescu , utilizator 07:58, 27 Iunie 2016
Buna ziua,
Fiind dumneavoastra cea care , teoretic, o platiti contractul va fi pe numele dumneavoastra.
BUNUL ESTE COMUN!
Sotul o va putea conduce oricand fie avandu-va pe dumneavoastra alaturi fie singur sau insotit de orice alta persoana, nu vor fi probleme.
Anghelescu a scris:

Cum pot inmatricula masina pe numele sotului sau a amandurora ?

In documentele de la RAR si politie nu se poate consemna decat o singura persoana proprietar

Ceeace imi spuneti este corect, dar inmatricularea se face pe baza facturi si nu pe baza contractului de credit.Pe factura nu poate fi inscris si numele sotului in baza principiului de bun comun ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto - 2 proprietari anmarr anmarr Buna ziua, Sunt in urmatoarea situatie. Eu si sotul meu vrem sa achizitionam o masina pe numele amandurora (co-proprietari) si sa o inmatriculam la Politie ... (vezi toată discuția)
Cum putem înmatricula mașina pe care i-am cumpărat-o fiicei noastre fără să fie nevoie de semnătura fostului ei soț? fabi_arina fabi_arina Din ianuarie 2019 fiica mea s-a despartit in fapt de sotul ei dar a depus actele de divort la notar pe data de 19,08.2019. In luna iunie 2019 eu si sotul meu ... (vezi toată discuția)
Mostenire masina - urmatorii pasii dupa succesiune ddaaa ddaaa Buna ziua, In urma succesiunii exista un autoturism impartit intre 2 persoane (3/8 si 5/8 parti) . Care sunt pasii care trebuie urmati acum? Momentan am ... (vezi toată discuția)