avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sunt înscris la școala de șoferi dar am condus ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sunt înscris la școala de șoferi dar am condus singur pe drum public și m-a prins poliția. Pot scăpa cu amendă cuprinsă între 200 și 250 de lei, cum mi-a spus polițistul?

Salut, aseara cam la ora 1 am fost prins de politia romana conducand un autoturism fara detinerea permisului auto, Ei nu m-au prins la volan insa au vazut decat masina si in jurul acelei zone au fost instalate camere, nu le-au verificat insa eu m-am speriat cand i-am vazut de la o distanta de 500 de metri si am facut brusc la dreapta dupa care au venit si ei, am mers la sectie sa intocmim un proces verbal unde am spus adevarul, ca am condus masina respectiva intr-o distanta de 100 de metrii pe prima strada iar apoi 50 pe cealalalta, avand intentia de a conduce autoturismul pana la domiciliul meu ce se afla la 50 de metri. Sunt inschris la scoala de soferi, am inteles lde la politist ca pot scapa doar cu o amenda de 200 de lei 250 de lei dupa cum a spus el . Am mai precizat ca am ales aceasta ora tarzie pentru a nu reprezenta un pericol public, va rog daca imi puteti raspunde, vreau sa stiu daca are dreptatea acel politist, a zis ceva si de o adeverinta sa o pun la dosar ca si cum sunt inscris la scoala de soferi, ca am dreptul sa o iau indiferent de timp, ca nu ramane dosarul penal, si absolut nimic, decat o amenda penala de 200 250 de lei. Nu stiu daca am pus in categoria care trebuie, va rog doar un raspuns duresc, sunt disperat.
Ultima modificare: Duminică, 7 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Grad , utilizator 15:05, 7 Octombrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vi s-a intocmit dosar penal si se vor face cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere a unui vehicul fara permis de conducere, fapta prevazuta si pedepsita de art. 335 alin.1 c.p.”Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.”
Amenda penala este exclusa, nu prevede textul de lege in cazul faptei savarsite de dvs, iar daca ar fi prevazut, in niciun caz nu era 200-250 lei, de exemplu in cazul savarsirii faptei prevazute la art. 335 alin.2 c.p.. amenda poate fi cuprinsa intre 1.800 si 150.000, cititi art. 61 c.p. si urm. daca sunteti curios.
Dvs acum puteti merge si sustine examenul auto, dar daca veti fi trimis in judecata si condamnat, permisul obtinut se anuleaza.


Politistul din seara respectiva a spus pentru ca am recunoscut si toate cele . A spus ca a mai fost un caz similar in care a primit amenda de 200 de lei si a scapat pur si simplu iar daca obtin permisul de conducere ma judec cu el si o sa il anuleze pe o perioada de maxim 3 5 luni. Un alt politist a spus aceleasi lucru. Ce pot face? Ce sa cred?
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Ianuarie 2018
djbebe123, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
V-au spus numai bazaconii, de principiu, daca doriti o consultatie juridica incercati sa contactati un avocat, nu va consultati cu politistii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Ianuarie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Nu am posibilitatea de a angaja un avocat. Nu stiu cu cine ma pot consulta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De la un avocat puteti obtine o consultatie juridica si fara sa il angajati pentru cazul dvs.

Alte discuții în legătură

Conducere cu permis suspendat Gascoigne Gascoigne Salut! Am avut permisul suspendat pe 30 de zile pt depasire pe linie continua , m-am urcat la volan si am fost prins , zero alcool , acum am dosar penal . ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan gildobrica gildobrica in data de 26 februarie am avut un accident de motocicleta . mia fost ridicat permisul de conducere . in fiola nu am putut sufla deoarece eram inconstient , ... (vezi toată discuția)
Sanctiune pentru conducere sub influenta alcoolului. Soamz Soamz Buna ziua, Prietenul meu a fost prins in timp ce conducea sub influenta alcoolului. Pentru o concentratie de 0.46mg/in aer expirat, fara sa fie dus la ... (vezi toată discuția)