avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort - ajutor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort - ajutor

va solicit ajutorul dvs. intr-o problema delicata. Bănuiam de mult că soţia mea mă insală cu un coleg de serviciu al ei, iar zilele trecute bănuiala s-a concretizat: declaratii pe Messenger, telefoane, lipsa de acasă etc.

Acum sotia dereste sa introduca divort. mentionez că avem si un copil minor de 5 ani. Problema este că, in ciuda a tot ceea ce s-a intamplat nu vreau să îi acord divortul.

Mentionez că avem un apartament şi depozite bancare, constituite în mare parte din veniturile mele. de ex. ea are net aprox. 600 lei, iar eu aprox. 9000 lei/lună. Cum se vor împărţi aceste bunuri în cazul în care soţia nu renunţă la divort. Cum se poate ca altcineva sa vina în casa la mine si sa traiasca de pe urma muncii noastre/mele.

Rog un sfat - ce este de făcut.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: florin77.popescu , utilizator 15:00, 19 August 2009
Daca sotia a introdus actiunea, e doar o problema de timp pana instanta se va pronunta in ceea ce priveste desfacerea casatoriei. Faptul ca dumneavostra va opuneti, nu este relevant. Ce puteti face, este sa dovediti ca desfacerea casatoriei are loc din culpa acesteia, sa solicitati minorul spre crestere si educare iar in ceea ce priveste partajul, sa faceti dovada veniturilor si a contributiilor .pe baza carora ati achizitionat bunurile pe care le detineti.
Apelati la serviciile unui avocat, astfel incat sansele de a obtine ceea ce vi se cuvine sa fie mai mari.
revin: bunurile obtinute inainte de casatorie, sunt bunuri proprii! nu vor intra la partaj!
Stimate utilizator, sunt alaturi de suferinta d-voastra., dar viata este extrem de nedreapta uneori(mai bine zis sunt alaturi de suferinta pe care o produce o asemenea decizie copilului d-voastra, suferinta de neimaginat).
Sfatul meu este:
1. Desfaceti casatoria.
2. Solicitati incredintarea copilului, cu toate ca este prea mic pentru ca instanta sa va acorde asa de usor acest lucru.
3. Solicitati casa sa va ramana si paltitii o sulta sotiei.

Apelati la un avocat.
deocamdata nu cred ca a depus cererea de divort. Eu tot sper ca vor rezolva situatia, dar in fircare zi intervin dovezi aale infidelitătii ei. ea sustine ca divorteaza pentru ca nu am incredere in ea.

cand de face partajul nu se tine cont ca veniturile mele lunare sunt de 10 ori mai mari decat ale sotiei?
Revin.
Daca va mai puteti salva casnicia....facaeti-o!
Copilul mai inainte de toate, restul.....

Alte discuții în legătură

Divort.urgent aynee_0n3 aynee_0n3 scriu aici pentru ca am nevoie de un sfat...poveste este urmatoarea: el este insurat cu ea de 12 ani. El este mai mare decat ea cu 12 ani.Acum 5 ani au adoptat ... (vezi toată discuția)
Divort,drepturi,obligatii tundyuta tundyuta Buna ziua.Am si eu o intrebare pt fratele meu care e in divort,a ramas cu un copil in grija pana se finalizeaza si sa speram ca va ramane la el,caci cea care ... (vezi toată discuția)
Divort - cauza infidelitate . ce se intampla cu copilul ? DionaDiana DionaDiana Va rog sa ma ajutati cu o parere avizata daca puteti. In cazul unei casatorii de 6 ani in care sotul inseala , cum va decurge divortul ? Sotia a vorbit ... (vezi toată discuția)