avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort - ajutor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort - ajutor

va solicit ajutorul dvs. intr-o problema delicata. Bănuiam de mult că soţia mea mă insală cu un coleg de serviciu al ei, iar zilele trecute bănuiala s-a concretizat: declaratii pe Messenger, telefoane, lipsa de acasă etc.

Acum sotia dereste sa introduca divort. mentionez că avem si un copil minor de 5 ani. Problema este că, in ciuda a tot ceea ce s-a intamplat nu vreau să îi acord divortul.

Mentionez că avem un apartament şi depozite bancare, constituite în mare parte din veniturile mele. de ex. ea are net aprox. 600 lei, iar eu aprox. 9000 lei/lună. Cum se vor împărţi aceste bunuri în cazul în care soţia nu renunţă la divort. Cum se poate ca altcineva sa vina în casa la mine si sa traiasca de pe urma muncii noastre/mele.

Rog un sfat - ce este de făcut.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: florin77.popescu , utilizator 15:00, 19 August 2009
ce se intampla cu depozitele bancare care sunt importante ca suma, si care in mod evident au fost stranse de mine, chiar daca la unele sotia este tutilarul, iar eu imputernicit.

Multumesc.
Si sotia va primii o parte din sumele economisite...
Cat de mult.. depinde de foarte multi factori (dovada faptului ca dvs ati castigat cel mai mult, la cat se apreciaza munca sotiei in gospodarie, faptul ca ea a crescut copilul-presupun ca asa e-, etc).. precum si de abilitatea avocatului care va va reprezenta.
In general in viata este greu "sa aduni cioburile" si sa creezi acelasi intreg care era inainte.Daca veti putea relua relatiile ca si cum nimic nu s-ar fi inamplat,chiar daca doar de dragul copilului,veti fi un" performer".
Totusi cred ca ar trebui sa fiti de acord cu divortul si sa solicitati incredintarea minorului spre crestere si educare,mai ales ca din punct de vedere probatoriu aveti avantajul dovezilor privind relatia sotiei cu un alt barbat.
In privinta partajului vi s-a explicat.
Cred totusi ca ar trebui sa consultati si apoi, sa angajati un avocat cu ajutorul caruia sa rezolvati situatia.
ce sanse am sa mi se incredinteze mie copilul minor. Dovezile de infidelitate pot fi aduse de un detectiv, marturia lui la proces este acceptata.

In cazul in care platesc pensie alimentara - maxim 25% din veniturile mele lunare ar veni cam 2250 lei/luna, cu aceasta pensie traiesc confortabil si sotia si amantul fara alte batai de cap.

Sa nu ma intelegeti gresit as face orice pentru coplilul meu. Exista posibilitatea ca banii din pensie sa fie administrati de altcineva, nu de sotie si sa fie cheltuiti doar in interesul copilului nu pentru alte destinatii care nu au legatura cu cresterea si educarea copilului?

Au fost asemenea cazuri, sincer nu as vea ca profitand de copli sotia si amantul sa se distreze pe seama mea.

Multumesc pentru sfaturile dvs.
poate cineva sa ma ajute cu un raspuns/sfat?

as vrea sa stiu daca a existat/există o posiblitate de a vira pensia copilului, fără ca mama si actualul ei iubit să beneficieze/bucure de ea.

dacă coplilul are nevoie de ceva, un fel de tuture să aibă acces la bani şi să-i ofere fără nicio problemă.

Multumesc pentru răspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort.urgent aynee_0n3 aynee_0n3 scriu aici pentru ca am nevoie de un sfat...poveste este urmatoarea: el este insurat cu ea de 12 ani. El este mai mare decat ea cu 12 ani.Acum 5 ani au adoptat ... (vezi toată discuția)
Divort,drepturi,obligatii tundyuta tundyuta Buna ziua.Am si eu o intrebare pt fratele meu care e in divort,a ramas cu un copil in grija pana se finalizeaza si sa speram ca va ramane la el,caci cea care ... (vezi toată discuția)
Divort - cauza infidelitate . ce se intampla cu copilul ? DionaDiana DionaDiana Va rog sa ma ajutati cu o parere avizata daca puteti. In cazul unei casatorii de 6 ani in care sotul inseala , cum va decurge divortul ? Sotia a vorbit ... (vezi toată discuția)