avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Modalitate prelungire suspendare CIC din 1 in 2 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Modalitate prelungire suspendare CIC din 1 in 2 ani

Buna ziua,
O angajata doreste in iulie sa-si prelungeasca CIC -ul de la 1 an la 2 ani (conform noii legi) . Pe 04.07 ii expira cererea initiala pe CIC 1 an. Incepand cu 05.07.2016 ii pot face direct Decizie de prelungire a suspendarii pana face copilul 2 ani sau trebuie sa ii fac reincepere activitate cu 05.07 si tot cu 05.07 sa ii suspend din nou contractul de munca ??

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:20, 27 Iunie 2016
Ii puteti face direct prelungirea suspendarii c.i.m. , nu este nevoie de incetare suspendare si apoi o noua suspendare.
Eu ma aflu in acest moment., in plata stimulent. Din lege ( si norme implicit) inteleg ca depun o cerere si dovada suspendarii contractului pana la implinirea vastei de doi ani a copilului.
Nelamurire :
Care este data( din cererea catre angajator) cu care imi suspend activitatea si care este data ( din cerere tipizat ) cu care reintru in CCC ?
Ultima modificare: Luni, 27 Iunie 2016
mamalui matei, utilizator
Modificarile intra in vigoare la 01.07.2016. Dupa aceasta data puteti depune toate diligentele pentru ceea ce doriti sa faceti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nasterea celui de-al doilea copil in timpul concediului de crestere copil lungeanuadina lungeanuadina Buna ziua. Am o angajata cu contract suspendat pentru crestere copil pana la varsta de 2 ani, care trebuia sa se intoarca la munca pe 12.08.2015. In acest ... (vezi toată discuția)
Legea 66/2016 Andreea_Nc Andreea_Nc Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu rezolvarea urmatoarei spete:am optat pentru concediu crestere copil pt 1 an de zile,m-am reintors la lucru in luna mai ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea in indemnizatie Bips Bips Buna ziua. In legatura cu noua lege privind indemnizatie crestere copil : organele competente inca nu au formulare pe noile cereri, nu stiu cum se depun ... (vezi toată discuția)