avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata onorariu avocat (asociatie de proprietari)
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata onorariu avocat (asociatie de proprietari)

Se poate plati onorariu unui avocat prin casierie din banii proprietarilor de la intretinere ? sau cum .
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 11:08, 24 Februarie 2021
Am sa raspund cum au decurs lucrurile :
- In mai 2015 asociatia a fost data in judecata de un proprietar , in martie 2016 s a dat o hotarare in care acesata a castigat iar asociatia trebuie sa plateasca si cheltuieli de judecata , vazand ca au pierdut procesul , cei din asociatie au facut apel adica au mai platit niste bani onorariu avocatului .
In total pana in momentul de fata asociatia a cheltuit pe cele 2 onorarii 2000 lei plus cheltuielile de judecata inca vreo 600 lei .
De aceea am intrebat cum se justifica acei bani luati din casa , adica au fost platiti de casier prin chitanta avocatului , nu stiu daca este bine sa se umble la fondul de rulment .
Oricum eu va multumesc .
Ce sa zic, este acelasi lucru: asociatia a facut niste cheltuieli, procesul s-a terminat prost, iar sumele trebuiesc repartizate pe lista de plata prop. cu cpi. Ce atata filozofie? Ca de unde s-au luat banii, ca bla, bla...
Faza ar putea interpreta si altfel, insa deocamdata impricinatul este as. prop. care trebuie sa plateasca omului cheltuielile de judecata. Ei, discutabil ar fi, cine a gresit din cadrul as. prop. si eventual de la acel cineva sa se recupereze banutzii. Treaba interna...
Domnule Adam Grecu , cine sa fie persoana sau persoanele la care faceti referire " cine a gresit " pai cine ar putea fi decat presedintele ca solicitarea se face la acesta si com. executiv , dar intrebarea care se pune :
- cum se vor recupera acesti banutzi ? ce ati dorit sa spuneti cu " treaba interna " asta pentru ca tot ati pus punctul pe " i"
Mai deschid o noua discutie unde va rog sa va spune ti punctul de vedere si asta datorita faptului ca am lipsit mai mult timp si in asociatie sau intamplat multe .
Inca odata multumesc .
Nu exista temei legal pentru plata unui avocat. Presedintele reprezinta legal asociatia de proprietari, inclusiv in actiuni in instanta,conform art.31 din L.230/2007 si care este remunerat conf. art.32 din L.230/2007. Acesta are obligatia sa cunoasca legea 2230/2007 si H.G. 1588/2007. Si are obligatia sa urmareasca aplicarea.
Se baga la rubrica Cheltuieli administrative.Am avut procese si asa am bagat chitantele avocatilor.Cheltuielile admin sunt pe cota parte indiviza...deci toata lumea suporta.

Alte discuții în legătură

Calcul penalităţi GHEORGHIAN GHEORGHIAN Dacă la calculul penalităţilor aferente cotelor lunare de întreţinere se iau în calcul şi sumele avansate de Asociaţie pentru asistenţă ... (vezi toată discuția)
Plata fond de rulment hytre_87 hytre_87 Buna ziua, M-am mutat in noul meu apartament de o luna de zile. Astazi am fost sa platesc intretinerea iar domnul de la asociatie nu a vrut sa imi primeasca ... (vezi toată discuția)
Fond rulment chirias. Dragos.MC Dragos.MC Bunasera, Am si eu o intrebare, sunt Chirias de 2 ani , in primul an fiind ocupat cu serviciul si alte lucruri nu am sesizat cam ce suma am platit la ... (vezi toată discuția)